Radu Mihaiu a pierdut sectorul 2. Allen Coliban a pierdut primăria Braşov. Clotilde Armand a scos un rezultat surprinzător (pentru mine) la sectorul 1 şi a pierdut la doar câteva sute de voturi. De fapt, atât Sectorul 1, cât şi Sectorul 2, s-au pierdut la 600 de voturi. A fost o luptă extrem de strânsă.

Nicuşor Dan a câştigat pentru că Alianţa PSD-PNL n-a fost în stare să aleagă un candidat capabil şi nu l-au putut scoate din schemă pe Piedone. Teoretic, pe voturile de duminică, ND câştiga chiar dacă se cumulau toţi cei 3 candidaţi de după el. Dar nu ştim dacă ar fi scos acelaşi rezultat şi în cazul în care Alianţa ticăloasă desemna un candidat capabil şi curat, un om cum ar fi…. chiar, cum ar fi să existe un asemenea om în partidele astea două? 

Probabil că lecţia pentru Mihaiu este că a comunicat prea târziu. L-am urmărit încă de la începutul mandatului, însă era doar o copie mai slabă a lui Ciucu în primii ani de mandat. Rezultate destul de puţine în primii ani. Ce mă surprinde este că acelaşi tip de parcurs a fost şi la PMB. Nicuşor a ieşit prima oară din Primărie după vreo 2 ani. 

Cred că pe Primarul General l-au ajutat toate ţevile alea înşirate pe marile bulevarde ale oraşului. Nu glumesc, sunt nişte lucrări care încurcă traficul enorm, mai şi blochează accesul la cofetăria Alice (dacă vă vine să credeţi!), dar care arată că se face ceva. Nu ştiu dacă iarna viitoare va fi mai bine cu căldura şi apa caldă, dar cred că până în 2028 totul va fi fost rezolvat.

Rezultatele din acest an sper să arate politicienilor că o campanie se face pe tot parcursul celor 4 ani, că trebuie să apari, să te zbaţi, să te ştie lumea, apoi să ceri voturi. 

Mi se pare fascinant că atât Mihaiu, cât şi Ciucu erau contestaţi de unii locuitori ai sectoarelor, însă unul a scos 42% şi celălalt 72%. 

Sectoarele 3, 4 şi 5 sunt total pierdute, probabil că Negoiţă, Băluţă şi Piedone vor lăsa moştenire urmaşilor scaunul de primar. Oh, wait…

N-avem motive de optimism după alegerile astea, AUR este al treilea partid al ţării, Şoşoacă a intrat în parlamentul european în timp ce Reper n-a făcut pragul. USR trimite 3 europarlamentari (mă rog, doi de fapt, că al treilea e Tomac de la PMP) în timp ce AUR trimite 6.

Ne aşteaptă vremuri complicate.

2 comentarii. Leave new

 • Nu am vazut nicio schimbare, nicio miscare in zona Muncii – Vatra Luminoasa – Iancului – Pache Protopopescu – Agricultori – Matei Voievod. Locuiesc de 3 ani in zona si efectiv nu s-a intamplat nimic aici. Lucrurile ba chiar au inceput sa se strice. L-am votat tot pe el doar de scarba celor de la Psd/ Pnl. Ce-o fi om vedea

  Răspunde
 • Gabi Udrescu
  iunie 12, 2024 2:43 pm

  dacă te uiți prin zona Tei-Obor, o să vezi că s-au sistematizat străzi și s-a fluidizat big time traficul. țin minte că erau zile când stăteai lejer 30 de minute să ieși în Colentina pentru că venea un tăvălug de mașini din zona Pantelimon și care pe unde putea, se descurca.

  plus că ai cum să mergi pe trotuare, ca pieton.

  ceva curățenie prin parcul Tei și Plumbuita – nu știu, ce să zic, la firul ierbii eu am văzut schimbări pozitive în sectorul 2.

  cât despre comunicare, știu că erau mereu întâlnirile cu cetățenii de joi. eu am participat la vreo 2 – pentru că Radu Mihaiu a venit în cartiere și după ce a câștigat alegerile, comparativ cu ăla de la PSD care a candidat data trecută care a simulat o conversație cu cetățenii, dar de fapt făcea campanie.

  mie-mi pare rău că a pierdut, sper că a pierdut pe barba lui și nu pe procedură. încă mai sper că se vor număra pe bune cifrele și poate avem șanse să revină.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu