in Food

Ne-au scos nişte prieteni la Taverna Georgia şi ne-am bucurat să descoperim nişte preparate fabuloase. Nu ştiam nimic despre bucătăria georgiană, dar se pare că are o mulţime de lucruri care te ajută să distrugi orice siluetă.

Norocul nostru a fost că ne-am dus alături de nişte prieteni apropiaţi, aşa că am putut să comandăm de toate şi să împărţim fără jenă. Nu e neapărat locul în care să mergi la o cină importantă de business, mai degrabă e genul de loc în care te duci cu nişte prieteni buni cu care să te porceşti în timp ce stai la poveşti. Mai mănânci, mai povesteşti, mai mânânci puţin.

Din ce-am observat, mâncarea georgiană este foarte bună pe salate şi aperitive, dar are şi nişte preparate foarte bune cu carne. Desigur, mai sunt şi vinurile georgiene, care se pare că ar fi unele de top, dar noi nu prea bem, aşa că n-am testat.

Ce-am testat: rulouri cu vinete şi nuci (36 de lei) – interesant gustul, merită să luaţi o porţie şi s-o împărţiţi cu cei de la masă; salată din vinete tocate (38 de lei) este prima din stânga, în partea de jos a pozei – un gust foarte bun, merge excelent cu pâinicile lor care au un nume specific; pkhali asortate (28 de lei) – sunt un fel de chiftele crude din legume tocate. Sunt cu spanac, sfeclă roşie şi fasole, plus pastă de nuci, care este prezentă destul de mult în bucătăria lor. Nu m-au dat pe spate. Am mai mâncat şi nişte murături asortate (28 de lei), care sunt normale, nu e nimic specific, dar sunt bune.

N-aveau hincali, care e un fel de mâncare de bază în bucătăria lor. Sarmaua lor, dacă vreţi. Probabil că vom gusta data viitoare când mergem pe acolo. În schimb am mâncat liulea, care este un fel de adana kebap. Carne tocată prinsă pe o ţepuşă şi friptă. Au variantă cu porc şi vită (mix) sau pui. Porcul cu vită este ok, nu e special, dar puiul este excelent. Pare că ar avea ardei în interior, oricum e un preparat inedit, care merge excelent cu un sos de roşii pe care îl aduc.

Cred că piesa de rezistenţă în bucătăria georgiană este Haciapuri, adică ceva între pizza şi merdenea. Noi am mâncat haciapuri megrelian (adică una care are mozarella şi pe deasupra, şi în interior) şi haciapuri cu spanac. Probabil că asta aş putea să mănânc pentru tot restul vieţii fără regrete. E 48 de lei porţia cu spanac şi vreo 44 de lei cea cu mozarella. Dar au şi o variantă mai mare, în caz că sunteţi mai mulţi la masă.

Am mai gustat şi dintr-un Natahtari cu tarhon, o băutură carbogazoasă specifică Georgiei. Foarte interesantă la gust, deşi mirosul e cam de medicament.

N-am testat supele, mai erau şi câteva salate interesante. De desert nici nu mai putea fi vorba, nu mai încăpea nimic. O să le abordăm cu altă ocazie. Până atunci rămânem cu o impresie foarte bună despre Taverna Georgia.

Preţurile nu sunt chiar mici, dar depinde şi cât mănânci. Noi ne-am făcut de cap, aşa că nota pentru 4 persoane a fost 460 de lei, la care s-a mai adăugat şi bacşişul.

Taverna Georgia e deschisă pe Strada Silvestru nr. 3, colţ cu Strada Armenească, de marţi până duminică. E găzduită de o casă veche, dar au şi o terasă acoperită. Găsiţi aici meniul, au poze pentru fiecare preparat, altă bilă albă.

2 comentarii. Leave new

  • Preparate sunt cu adevărat diferite și interesante, știam ceva despre Georgia de pe YT, dar am fost dezamăgit de servire și porțiile sunt foarte mici pentru prețul lor. Chiar și pentru o mâncare etnică. Aș mai reveni acolo, doar dacă ar plăti firma sau altcineva. În schimb m-aș duce in Georgia.

    Răspunde
    • La noi servirea a fost foarte ok, super amabili oamenii. Porțiile nu știu dacă sunt chiar mici, sau poate că nu ne-am dat seama de asta pentru că am mâncat multe chestii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu