Am descoperit weekendul ăsta Formula X, un loc dedicat pasionaţilor de motosport. Se numeşte Formula X şi este un spaţiu în care sunt instalate 6 simulatoare full pentru sporturile cu motor.

Au Formula 1, Formula 4 şi alte variante de mers cu maşina pe circuit. Piesa de rezistenţă este setup-ul cu volan + pedale şi monitorul uriaş care te face să te simţi direct într-un monopost de F1.

Pentru pasionaţii de F1 ăsta e cel mai tare loc din oraş, dar chiar şi pentru cei care nu sunt aşa fierţi pe curse este o experienţă mişto. Nivelul de detaliu este unul fantastic, simţi micile diferenţe între cum controlezi un monopost de Formula 4 (la 200 km/h) şi cum e trecerea la F1 (şi la 300 de km/h).

Au şi un sistem complex prin care poţi să îţi urmăreşti performanţele, cum te-ai descurcat pe fiecare tur, cu ce viteză ai luat nu ştiu ce viraj etc. Pentru mine oricum era destul de multă informaţie oricum, a trebuit să mă obişnuiesc cu schimbătorul din padele.

Ne-am dat pe circuitul de la Monte Carlo (mult prea greu pentru mine), pe Red Bull Ring din Austria şi pe Spa. Cred că Red Bull Ring mi-a plăcut cel mai mult, că a fost şi cel mai uşor.

Preţurile pornesc de la 45 de lei pentru 16 minute (6 minute încălzirea şi 10 minute cursa) sau 130 de lei pentru o oră. Nu e ieftin, dar este foarte interesantă senzaţia. Au 6 locuri, aşa că puteţi să mergeţi cu 5 prieteni să vă daţi.

Simulatorul este în incinta Hotelului Caro, de pe Barbu Văcărescu şi au deschis după ora 17:00 în timpul săptămânii şi de la 15:00 în weekend. Sunt acolo nişte oameni super pasionaţi de aşa ceva care vă pot povesti extrem de multe despre circuite, maşini, vitezele cu care să luaţi şicanele etc.

3 comentarii. Leave new

 • Simulator full inseamna sa se miste si scaunul, asa e doar un scaun gaming cu un volan entry.

  Răspunde
  • Habar n-aveam că există și varianta în care se mișcă scaunul. Dar nu-mi dau seama cum îmbunătățește asta experiența.

 • Alin, miros un pic de hate aici?
  De accord cu rig-ul profesional care se misca pe mai multe axe, insa comercial nu este valabil, dat fiind pretul exorbitant de achizitie, de exploatare si mentenanta si faptul ca pentru public devine obositor foarte repede.
  Volanele Moza R9 sau R12 ce are el acolo, doar entry-level nu se pot numi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu