in Masini

Am crescut cu o Formula 1 în care Michael Schumacher şi Mika Hakkinen dominau circuitul, erau acele curse extrem de spectaculoase cu tot felul de depăşiri, răsturnări de situaţie, schimburi ratate. Şi, desigur, comentariile lui Miki Alexandrescu, prietenul tuturor piloţilor din circuit.

După retragerea lui Schumacher n-am mai rămas în contact cu fenomenul, mi s-a părut că lucrurile au luat-o în jos. L-am mai urmărit pe Alonso o vreme, pe urmă m-am mai uitat puţin la sezoanele alea în care Schumi a concurat pentru Mercedes, dar era greu de privit.

Am sperat că Leclerc şi Sainz vor opri dominaţia lui Verstappen, la fel cum Max l-a oprit pe Hamilton. Ideea de bază era că nimeni n-are voie să depăşească recordul lui Schumacher.

Odată cu venirea lui Hamilton la Ferrari cred că voi reîncepe să mă uit la Formula 1 constant, adică aşa îmi propun. Cu condiţia ca Ferrari să înceapă să facă o maşină decentă (nu credeam că o să ajung să spun asta) şi parteneriatul Hamilton – Leclerc să funcţioneze.

În continuare nu-mi plac toate „inovaţiile” care s-au adus în acest sport, cu toate regulile, cu punctele bonus, cu restricţiile pe schimbările de la motor şi tipurile de anvelope etc. Dar cel mai important este să existe competiţie. Să câştige în final Ferrari, dar să fie o bătălie epică, nu să ştim de la jumătatea sezonului că zarurile au fost aruncate.

11 comentarii. Leave new

 • *Leclerc 😀

  si cred ca mai degraba din 2026 cand vin noile reguli, caci cu astea de-acum, greu de crezut ca reuseste careva sa-i opreasca pe Max si pe Red Bull in general

  Răspunde
 • Neinteresant, amatorist… Comentariu de fan Ferrari. Un fel de “să câștige oricine, doar Ferrari să fie”.

  Răspunde
 • Marin Gina Margareta
  februarie 18, 2024 11:16 am

  Din 2025, pe lângă supremația Red Bull, vom avea de urmărit duelul Leclerc- Hamilton.

  Răspunde
 • Piloții sunt baza și Max și-a făcut treaba la fel ca și Hamilton. Sper sa se ridice lando și să avem din nou competiție. Ce a fost a fost..

  Răspunde
 • Vatavu Ion Adrian
  februarie 19, 2024 3:54 pm

  Eu cred că orice pilot cu mașina Red Bull ar fi câștigat dar așa sa nimerit să fie Vestapen cum la Ferrari a fost Sumaher la Mercedes a fost Hamilton cînd mașinile au fost impecabile
  După mine pînă cînd mașinile nu vor avea motoare de aceași putere mă refer la cai putere campionatul nu este corect

  Răspunde
 • Cred că venirea lui Hamilton la Ferrari va crea o mare rivalitate între el și Charles, cine va fi pilotul cu prioritate ținând cont ca Hamilton nu este un gentleman cu toate că are rangul de sir!!!

  Răspunde
 • Cred ca te ai trezit prea târziu!
  Formula 1 nu va mai fi transmisa de posturile românești…
  Oricum trecerea lui Hamilton la Ferrari nu va revitaliza cursele ba din contra

  Răspunde
 • Si mie mi se pare de prost gust comentariul. Si eu sunt consumator de pe vremea lui Schumi,Mikka,Damon,Villneuve,Frentzen,dar sa aud ca sa castige Hamilton cu Ferrari doar pentru ca este o imagine( si nici macar imaginea Ferrari) mi se pare o aberatie!!

  Răspunde
 • Pe ce program de televiziune va fi transmis Formula 1 în România, și dacă da, la ce data.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu