in Revolte

Cam ce trebuia sa stie un elev la subiectu III varianta 78

Tradiţionalismul nu este convertirea saSamanatorismului, traditionalismul este un stil, o forma inventata de poetii moderni, iesiti adesea din scoala simbolismului.

Asa zicea citatul criticului Nicolae Manolescu din „Metamorfozele Poeziei”.

Elevul proaspat iesit de pe bancile liceului trebuia sa stapaneasca foarte bine 4 curente literare.Traditionalismul…in opozitie cu modernismul…simbolismul din care erau iesiti poetii traditionalisti si samanatorismul care e si el amintit in citat.

Stie cineva toate astea dintre cei care citesc blogu?nu prea cred…si va inteleg…pentru ca nu v-ar folosi la nimic…in afara de simbolism si modernism celelalte 2 curente nu inteleg de ce a trebuit sa le invatam…mai ales ca samanatorismul a fost un curent local dezvoltat de Cosbuc si Vlahuta in revista Samanatorul..iar Traditionalismul a fost introdus de Nichifor Crainic…

In concluzie a fost naspa.Mai ales ca pe langa cele 4 curente trebuia sa stii o poezie traditionalista si sa ai o parere proprie despre ea si despre citat. Asta in 3 pagini.

2 comentarii. Leave new

  • Intr-adevar naspa si profund inutil. Iar treaba cu 2-3 pagini mi s-a parut exagerata.

    Iti tin pumnii sa treaca cu bine si bacul asta!

    Răspunde
  • hai sa facem si noi curente. de ce doar ei au dreptul asta? „frecatul de menta cu gheata” este un curent la voga printre tineri acum, nu vad de ce nu-l baga in seama. ar trebui omologat. 😉

    iar cat despre bac, un mare: „WTF?!?” (asta doar pt romana)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu