…şi atât de naiv 🙂 Chiar aveam impresia că o să-mi scriu licenţa la timp. Discursul a fost scris acum un an, pentru acelaşi curs de Retorica în cadrul căruia am scris şi discursul ăsta. E scris pe fugă, mai pe fugă decât celălalt, tot la prima mână, dar m-am gândit să-l pun, ca să vedeţi cine a folosit mai întâi sintagma cred cu tărie :))
Şi da, e uşor tras de păr, dar mă grăbeam rău de tot şi trebuia să umplu paginile. Dacă vă consolează cu ceva, nici n-am luat notă prea mare pe el.
Stimati profesori,
Voi incerca sa va prezint viziunea mea asupra acestui moment important din viata unui student desi sunt convins ca domniile voastre vor putea cantari mult mai bine argumentele mele.Licenta reprezinta pentru orice student un prag catre maturitate iar abordarea unei teme care sa creeze specialisti este cu siguranta cel mai important lucru. Daca nu alegem un drum potrivit inca de pe acum, succesul ne-ar putea fi pus in umbra de o alegere eronata.
Presupunem, luandu-ne dupa legile firii umane, ca un lucru facut din pasiune are parte de mai multa daruire si atentie decat un lucru facut din nevoie. Astfel, consider ca este necesar ca orice student sa poata alege o tema cat mai apropiata de pasiunile lui. Mai mult, sunt convins ca alegerea acestei teme il va duce pe drumul spre specializare.
Tinand cont de acest rationament, este foarte simplu sa va dovedesc cat de potrivita a fost alegerea mea. Desi o parte dintre domniile voastre nu cunosc pasiunea mea adanca pentru publicitate, va asigur ca aceasta exista si este una cat se poate de sincera. Pentru ca ceea ce numim astazi publicitate are ca scop principal distractia si nu vanzarea de produse, am ales studierea unui moment mult mai bun a ceea ce imi place sa numesc „arta moderna”.
Alaturi de pasiunea fata de publicitate mai trebuie sa va marturisesc si o pasiune si profunda admiratie fata de istorie in general. Totusi, daca as fi nevoit sa aleg un anumit moment din istoria acestei civilizatii probabil ca as alege perioada interbelica deoarece reprezinta din punctul meu de vedere un moment mai complex decat oricare altul. Niciodata in istorie nu am asistat la o perioada atat de bogata in evenimente si rasturnari de situatie precum in perioada aceasta. Dupa terminarea unui razboi mondial, civilizatia a inceput sa se regenereze, a fost lovita de criza financiara si a terminat cu un nou razboi.
Totodata, din punct de vedere comercial, aceasta perioada reprezinta o adevarata lupta pentru supravietuire. Tot mai multa lume incepe sa foloseasca aceste tehnici de promovare astfel ca, putem vorbi de o nastere a publicitatii in forma in care o cunoastem astazi.
Cele doua pasiuni se intrepatrund perfect, dupa cum vedeti, dand nastere unui interes nemarginit. Acestea stau la baza unui studiu aprofundat si al unor actiuni intreprinse cu pasiune.
Stiu ca domniile voastre si-ar dori sa citeasca lucrari pe teme de relatii publice sau comunicare insa aceste subiecte nu reprezinta interesul meu principal. Cred cu tarie ca publicitatea va reprezenta comunicarea viitorului in conditiile in care lumea doreste sa vanda si sa se vanda cat mai multor oameni.
De asemenea, consider ca studierea unei perioade in care s-au inventat multe dintre lucrurile pe care le stim astazi, nu poate decat sa aduca un plus in specializarea unui student.
Asa cum specialistii in relatii publice il au astazi pe Wilcox dar au avut in trecut multi alti teoreticieni dupa care sa isi ghideze practicile, publicitatea are si ea un moment de rascruce si acesta este fara indoiala perioada interbelica.
Poate ca aceasta specializare trebuie sa inceapa odata cu masterul – imi veti spune. Va voi raspunde ca, in societatea in care traim nu putem pierde nicio clipa in dezvoltarea personala. Nu ne permitem sub nicio forma sa alegem calea mai lunga in conditiile in care timpul trece astazi parca mai repede ca niciodata.
In conditiile in care pasiunea si determinarea se intalnesc, poate ca varianta cea mai buna este ca cele doua sa fie acceptate indiferent de natura lor deoarece in acest mod s-au nascut campionii.
Desi poate o parte dintre domniile voastre sunt nemultumite de aceasta alegere va asigur ca ea n-a fost facuta doar din suflet, ci este rezultatul unui rationament indelungat.
Cred cu toata convingerea ca dorinta dumneavoastra cea mai mare este sa ajutati niste oameni sa devina specialisti in ceea ce fac, fie ca este vorba de relatii publice sau orice alt tip de comunicare.
Astfel, interesele noastre, ale studentilor si ale profesorilor, se intalnesc in acest punct, dand nastere unei dorinte care sta la baza alegerilor noastre: profesionalismul. Atata vreme cat vom reusi sa abordam teme pe care sa le studiem din pasiune, va asigur ca veti avea parte de rezultate impresionante.
Tinand cont de acestea, lucrarea mea de licenta va reprezenta dovada celor pe care le-am sustinut pana acum.
Ramane de datoria dumneavoastra sa acceptati aceste pasiuni, sa le incurajati si sa ramaneti recunoscuti ca oamenii care au reusit sa creeze specialistii de maine, in ceea ce oamenii din viitor vor numi, probabil, „Scoala de la Bucuresti”.
1 comentariu. Leave new
Nu esti singurul tanar si naiv..