in Web

Cum stăteam ieri liniştit şi tro îmi vedeam de treabă, primesc un mail pe care n-aş fi crezut că o să-l primesc în veci.

De Lemonade Movie v-am mai spus deci ştiţi că-i vorba de un documentar independent despre viaţa oamenilor care lucrau în advertising înainte să vină criza şi care au fost puşi pe liber.

Pentru că mi-a plăcut subiectul, m-am abonat la un newsletter de pe site-ul oficial al filmului iar ieri am primit mail cu titlul „Invitation to unsubscribe”. Mi s-a părut cel puţin ciudat, mă gândeam că am făcut vreo prostie.

În mare zicea că Lemonade, filmul pentru care m-am înscris, e deja pe mai multe televiziuni de documentare şi că şi-a trăit traiu, acum Lemonade: Detroit e în lucru. Dar…

But you signed up for „Lemonade” emails, not „Lemonade: Detroit” emails. So I would like to give you this chance to unsubscribe. If by Wednesday, you haven’t removed yourself from the email list, I will start sending you occasional updates about „Lemonade: Detroit” and other future productions.

Adică în mare, eu poate nu mai vreau updateuri şi cu Detroit, de ce să mă spameze?

Puteau foarte bine să trimită următorul newsletter şi să ai acolo buton de unsubscribe. Dar oamenii au ales să fie civilizaţi. Adică fix invers faţă de cum se întâmplă în România.

7 comentarii. Leave new

 • adevarul e ca TOAAATE companiile de afara care fac newslettere fac asta. doar romanii am ajuns de caruta sa spamam. deci gandeste-te, e fix invers fata de cum se intampla in romania sau fix invers fata de toata lumea care nu face asta?

  Răspunde
  • e prima oara in aproximativ 10 ani cand primesc un mail de genul asta. in general se mentioneaza in newsletter, nu se trimite un mail separat 🙂 dar da, am ajuns de caruta.

  • deci nu ai mai primit mail ca asta nici de la altii de afara nu? ajungem de caruta cand o sa faca toti asa si noi nu, asta incercam sa-ti zic. nu te mai grabi sa te plangi de astia de la noi. oare turcii sunt mai buni pe online? ungurii, bulgarii, nemtii, vrei mai multe nume de natii ca exemplu?

  • pai din afara ziceam ca n-am mai primit. stiu ca sunt spammeri peste tot, dar astia au fost baieti salon 🙂

  • atunci nu reusesc eu sa inteleg de ce ai zis chestia asta: „Puteau foarte bine să trimită următorul newsletter şi să ai acolo buton de unsubscribe. Dar oamenii au ales să fie civilizaţi. Adică fix invers faţă de cum se întâmplă în România.” mi se pare ca e cu patos anti romani

 • Da, afara se practica tipul asta de abonare automata, cu ultimatum de dezabonare 🙂 totul tine insa de construirea relatiei cu utilizatorii, nu pe folosirea unei tehnici sau a alteia:)

  Răspunde
 • romanii spameaza si pentru ca spamul ordinar tine. „auzi, fata, am castigat 10 milioane de dolari de la un shau din nigeria”.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu