Săptămâna trecută am participat la două evenimente organizate de Automobile Bavaria pentru noul BMW Seria 1 şi Mini Coupe. Şi de fiecare dată am privit cu ochi mari ce ştiu să facă maşinile din generaţia nouă, echipate cu tot felul de gadgeturi. Deja nu mai vorbim de mult despre senzori de lumină şi ploaie, despre senzori de parcare sau camere în extremităţi. Şi când te gândeşti că acum 20-25 de ani marea inovaţie era reprezentată de afişarea temperaturii pe bord… Acum vorbim de Twitter, Facebook, integrare a funcţiilor Google Maps şi o întreagă experienţă muzicală.

Marţi am văzut la lucru pe circuitul de la Amckart sistemul Mini Connected, care pe lângă Twitter şi Facebook are funcţia Dynamic Music. Mai ştiţi jocurile alea pe calculator în care muzica era adaptată în funcţie de mişcările tale? Fix aşa e în Mini Coupe! Să fi văzut cum cânta maşina în curbe, sau când acceleram puternic! Funcţiei Dynamic Music i se adaugă o serie de alte chestii SF!

Noul BMW Seria 1 este prima maşină care oferă Last Mile Navigation, un sistem care reconstituie drumul pe care l-ai parcurs de la maşină până în punctul în care te afli. Practic, nu mai ai cum să-ţi pierzi maşina. În plus, ai o cameră video care urmăreşte marcajele de pe şosea şi are grijă să nu încalci regulile de circulaţie (recunoaşte semnele prezente pe drum şi le inrerpretează). În ţările civilizate maşina vine cu un sim incorporat pentru internet. La noi, te poţi conecta doar cu Iphone. Dar dacă ai bani de BMW Seria 1, tind să cred că vei avea bani şi de un iPhone special pentru maşină.

Pe mine m-au îmbolnăvit de tot cele două maşini. Mini Coupe se mişcă excelent şi am testat-o în condiţii extreme pe circuit. Dacă m-ar fi văzut mama cum o acceleram… 😀 Iar Seria 1 are un interior foarte mişto, o să cer să-mi dea şi mie unul, să-mi pun pe Reno 😛

Au mai scris/filmat despre asta Răzvan şi Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu