in Masini

Un weekend cu Volkswagen Touareg

Acum câteva săptămâni am avut pe mână noul Volkswagen Touareg, dat de cei de la Midocar (oamenii ăia care m-au răpit de ziua mea). Aveam nevoie de o maşină mare, ca să car diverse chestii şi să fac faţă eventualelor zăpezi de pe munţii pe care i-am urcat. Sincer să fiu, aş fi preferat un Scirocco, dar mă şi vedeam suspendat pe zăpadă cu maşinuţa aia nervoasă. Bine că n-a fost cazul.

Aveam să aflu că noul Volkswagen Touareg (noi spunem noul, dar el s-a lansat acum un an şi ceva) nu mai are variantă echipată cu o cutie de viteze manuală. Aşa că nu-mi rămânea decât automata. Şoc şi groază! Eu sunt fan declarat al cutiei manuale, cu automatele nu prea mă înţeleg. Sau credeam că nu mă înţeleg. De fapt, m-am înţeles de minune cu maşina şi m-am obişnuit repede cu acea secundă de „lag” între apăsarea pedalei şi accelerare. În modul Sport aproape că e insesizabilă pauza respectivă, iar pe manual e şi mai bine.

Consumul a fost de 9L/100Km în condiţiile în care am condus-o pe poziţia Drive şi n-am tras foarte tare de ea. M-am comportat ca un om normal care are de făcut un drum. Unde am avut ocazia, i-am dat 180 viteza maximă admisă. Întâmplarea a făcut să am şi ceva evenimente, pe care le-am depăşit cu bine:

– seară, drum drept şi pustiu, 2 benzi. La 100… şi ceva la oră, pe faza lungă se vede ceva. Frână lină, cât să nu observe cei 3 pasageri că s-a întâmplat ceva. O turmă de oi traversa pe diagonală. Le-am observat cam la 200 de metri distanţă, aveam cam 140, am oprit de tot la vreo 50 de metri în faţa lor. Calculaţi şi voi (repet, n-am izbit pe nimeni cu faţa de parbriz).

– intrarea pe autostrada Bucureşti – Piteşti, km 115. Abia apucasem să accelerez şi pe banda a 2-a apare un câine la 5 metri în faţă. La 110-120 km/h am tras de volan, am intrat pe jumătate din banda 1, m-am întors, totul în 20 de metri. Safe and sound, pasagerii n-au sesizat mare lucru.

Am mers şi pe Transfăgărăşan împreună, iar la Bâlea Lac m-am jucat puţin pe zăpadă. Filmarea e aici. Când m-am întors în Bucureşti, am dat o tură şi cu RăzvanBB. A ieşit filmuleţul de mai jos:

Maşina e foarte mişto, mi-ar placea să o am. Nu neapărat pentru oraş, ci ca a doua maşină. E chiar păcat s-o ţii doar pentru oraş, e mare, nu are cum să se strecoare. Însă la drum lung te face să te simţi stăpânul şoselei.Când e nevoie, poate să facă şi depăşiri, încap o grămadă de lucruri în portbagaj, arată şi bine. E un hamal rapid şi cu un design mişto. Găsiţi o ofertă aici, în caz că vreţi să vă faceţi un cadou frumos de Crăciun. 43.000 de euro cu TVA.

Pe cei de la Midocar îi găsiţi pe Facebook şi Twitter.

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu