Am încercat Storify încă de acum aproape un an. Scriam atunci despre filtrarea informaţiei. La momentul respectiv Storify era în public beta şi îl consideram un excelent tool pentru cei care doresc să adune poveştile desfăşurate pe mai multe medii de comunicare şi să le arhiveze. Am renunţat să-l folosesc pentru că nu m-am putut obişnui cu extensia de Google Chrome şi mi s-a părut dificil să lucrez pe o altă platformă. În plus, preferam să păstrez lucrurile importante pe blog, chiar dacă modul rapid de alcătuire a puzzle-ului de informaţii mi se pare extrem de util.

Însă ieri cei de la Storify au lansat un plugin de WordPress prin intermediul căruia puteţi publica poveşti atât pe blogul personal, cât şi pe profilul de pe site. Pluginul poate fi descărcat de aici. Eu tocmai l-am testat publicând postul precedent, legat de Australian Open. Totul a durat vreo 2 minute şi a fost extrem de simplu să selectez informaţiile care mă interesau. Puteam adăuga tweeturi, fotografii din Flickr, clipuri Youtube, informaţii din Google şi Facebook sau orice alt link. Ar putea fi uşor de folosit pentru articole gen „Ştirile zilei„. Eu mă gândesc să-l folosesc pentru Sunday’s Media Recap – o să testez săptămâna asta.

În zilele următoare voi încerca să mai testez pluginul şi revin cu impresii. Deocamdată mi-aş dori nişte setări legate de publicare şi categorii sau taguri. Momentan nu sunt incluse astfel de opţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu