Ieri am ascultat în maşina unui prieten noul album OCS – Retro. Pentru că mi-a plăcut mult, seara am căutat albumul pe net. L-am găsit pe shopul celor de la BestMusic (Triplu.ro) la preţul de 5 euro şi m-am gândit că e corect şi normal să cumpăr albumul (în plus, îmi era lene să-l caut pe net). Mare greşeală.

Am intrat pe Triplu.ro, am apăsat butonul Descarcă acum şi am ajuns pe o pagină aproape goală în care puteam doar să aleg modalitatea de plată. Am completat adresa de mail, am selectat plata prin SMS şi am apăsat “Cumpără“. Am intrat în MobilPay (serviciu pe care l-am folosit pentru clienţii mei şi care ştiu cum funcţionează), am urmat paşii, am confirmat plata. Am fost redirecţionat către Triplu.ro unde mi se cerea un user şi o parolă. 

Când am mai lansat albume româneşti prin MobilPay ştiu că am făcut asta fără să cer oamenilor vreun cont. “Nu-i nimic, facem şi cont” mi-am zis. Am făcut cont cu aceeaşi adresă de mail pe care o completasem iniţial şi am aşteptat să se întâmple ceva. În cont nu aveam nicio opţiune de download. M-am întors la MobilPay, unde după completarea datelor am fost anunţat că plata respectivă s-a făcut şi că a fost trimisă către beneficiar (adică site-ul BestMusic). Păi bun, şi albumul meu?

Şi bătut, şi cu banii luaţi

Am vorbit cu amicul meu, care mi-a confirmat că linkul de download poate întârzia să apară. El cumpărase albumul tot de pe Triplu.ro şi aşteptase vreo 20 de minute după link. Aşa că am hotărât să mai aştept. Vreme de o oră am căutat ceva documentaţie atât pe BestMusic.ro, cât şi pe Triplu.ro. În afară de nişte Termeni şi Condiţii aruncate în footer, niciun fel de documentaţie. Niciun ghid de cumpărare, niciun FAQ. Să se descurce cine poate, că noi banii oricum îi luăm!

După o oră, m-am gândit că ar fi frumos să-i contactez pe oameni, să-i întreb de sănătate. Fiind ora 17:00 şi ceva, am scris pe Yahoo Messenger (suportul e disponbil până la 18:00). Niciun răspuns. Am trimis un mail la info@bestmusic.ro. Se fac 20 de ore de atunci şi încă n-am primit niciun răspuns.

Acum ce-ar trebui să fac? Să merg la OPC şi să-i reclam? Sau să nu mai încerc niciodată să cumpăr muzică românească?

    

UPDATE: Cu chiu, cu vai, situatia s-a rezolvat si am primit albumul.