Săptămâna trecută Youtube a anunţat că 16.000 de organizaţii non-profit care fac parte dintr-un program dedicat vor beneficia de serviciul de live-streaming. Pasul e important pentru că adaugă un număr mare de potenţiali useri ai serviciului de streaming. Până acum au fost câteva sute de transmisii, acum vor putea fi alte mii sau poate zeci de mii.

În curând probabil că vom vedea tot soiul de programe transmise live pe Youtube şi ne vom îndrepta spre acel Youtube TV sau online TV în adevăratul sens al cuvântului. Ţin minte că acum câţiva ani căutam soluţii pentru transmiterea unui concert pe net (nu neapărat free) şi am găsit cu greu. Astăzi suntem aproape la nivelul la care vom putea să transmitem orice şi oricând la o calitate excelentă pe o platformă familiară majorităţii utilizatorilor.

În timpul ăsta, în România, RCS-RDS anunţă difuzarea de meciuri exclusiv online. Ce-i drept, serviciul e accesibil doar abonaţilor RCS-RDS. De asemenea, DigiSport 1 şi 2 vor putea fi vizionate şi pe net.

Ţinând cont că tot mai multe televiziuni sunt şi pe net, cât de important va mai fi în anii următori abonamentul de cabluTV? Tind să cred că va deveni un bonus la abonamentul de date. Oricum, probabil că în următorii ani vom înfige direct cablul UTP în televizor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu