in IT

Două modele de căşti şi o poveste de business


Foto: Refresh.ro

Ieri a avut loc în Bucureşti lansarea Plantronics Gamecon 380 şi Plantronics Gamecon 780, cele mai noi modele de căşti pentru gaming de la producătorul american.

Folosesc Plantronics de vreo 5 ani, când mi-am cumpărat prima cască bluetooth pentru telefon. La momentul respectiv era singurul model care permitea conectarea concomitentă a două telefoane. Nu-mi dau seama exact de ce aveam eu nevoie de o cască bluetooth (pentru că n-aveam carnet), dar mi-am luat-o. Pe urmă am mai făcut cadou acelaşi model şi prietenilor.

La evenimentul de lansare a vorbit şi Bogdan Nedelea, directorul general al ABN Systems (importatorul oficial Plantronics). A început businessul în urmă cu 10 ani, cu gândul să ofere căşti pentru angajaţii din call-centers (care la momentul respectiv erau vreo 2000 în România). A ajuns să aducă tot felul de accesorii şi echipamente periferice audio dezvoltând astfel un business de vreo 5 milioane de euro. Şi ai zice că sunt doar nişte căşti.

În 2010, piaţa mondială de căşti de gaming era evaluată la 160 de milioane de dolari, iar preţul mediu a crescut de la 39 la 61 de dolari – asta pentru că utilizatorii sunt tot mai pretenţioşi. Am făcut un calcul sumar şi am ajuns la vreo 10 perechi de căşti cumpărate în ultimii 10 ani. Ce-i drept, nu le folosesc pentru gaming, ci doar pentru Skype, deci preţul mediu e ceva mai jos.

Am testat pe tot parcursul zilei de ieri Gamecon 780 şi sunt absolut BESTIALE! Noise canceling, sunet surround 7.1 (care funcţionează şi fără placă de sunet 7.1) şi o calitate foarte bună a plasticului. Singurul inconvenint (pentru mine) a fost conectarea prin USB, nu prea te ajută dacă ai puţine porturi. Totuşi, căştile astea nu sunt pentru laptop, ci mai mult pentru computere pe care se presupune că te joci. Plantronics Gamecon 380 vine cu jack 3.5mm dar nu are surround 7.1 (e şi mult mai ieftină).

Vă las cu un clip despre cum se face designul căştilor Plantronics. Sau mai exact, un clip despre urechi 🙂

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu