in Contraste

Sau „De ce ne atacă jandarmii”

Cred că nu există şi nici ne vom întâlni în următorii ani cu vreo expresie mai puternică decât aceea cu „băgaţi siteul de cultură la dubă„. Deja a intrat în limbajul popular, deocamdată în rândul intelectualului de internet, în curând şi în limbajul popular.

„Băgaţi siteul de cultură la dubă” surprinde perfect abuzul de putere exercitat la toate nivelurile. Dar ne aminteşte şi de lipsa autorităţii în momente cheie. Pe ăia, mă, v-aţi găsit să-i băgaţi la dubă, când sunt atâţia nemernici pe străzi?

Şi totuşi, de ce ne atacă jandarmii?

Pentru că minţim. Nu noi, ca inidivizi, ci la nivel colectiv. Ne-am obişnuit aşa, o întreagă generaţie.

S-a întâmplat de prea multe ori ca tipe aparent inofensive să introducă pe stadioane torţe şi petarde, s-a întâmplat la fel de des ca tipi total paşnici să atace din senin.

I-am înjurat când am văzut clipul cu siteul de cultură la dubă, ba chiar şi când am văzut poza cu ţigara în gură, dar în acelaşi timp ne-am căcat pe noi de frică într-o noapte în care eram singuri cu 50 de suporteri din galerie într-un vagon de metrou. Atunci ne-am fi dorit ca cineva acţioneze în numele legii.

Interesant cum noi am interpretat expresia cu site-ul de cultură ca un abuz. Când de fapt e un caz absolut normal: „nu mă interesează de unde eşti, îmi pari suspect şi datoria mea e să calmez spiritele”.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu