Din când în când mai ajung pe diferite profile de Twitter şi văd fraza aia cu „acesta este un cont personal, a nu se asocia cu jobul meu”. Zâmbesc şi trec mai departe gândindu-mă că respectivii oameni şi-ar fi putut umple acel spaţiu cu informaţii ceva mai utile. De ce? Pentru că respectiva precizare este egală cu zero.

Gândiţi-vă la un fotbalist care e mare fan Inter Milano şi joacă la rivala AC Milan. Pune zilnic poze cu Inter dar la muncă se duce dincolo. S-a şi întâmplat asta uneori. Ce credibilitate avea acel jucător?

Sau gândiţi-vă la o vedetă care militează împotriva violenţei şi apare prin reviste maltratându-şi soţia.

Sau la un ministru care scuipă, înjură, agresează oameni pe stradă. Oare dacă are un carneţel pe care scrie „comportament personal, a nu se asocia cu jobul meu” va fi mai bine privit de societate?

Precizarea e inutilă pentru că în anumite situaţii nu poţi avea un comportament în viaţa de zi cu zi şi un alt comportament la job. Când alegi să ai o prezenţă activă în online renunţi la anumite privilegii (dar câştigi altele), în principal legate de intimitate. Eşti mereu „în direct”. Aşa că fie te porţi natural, fie te controlezi cât mai bine. Nu-ţi permiţi astfel de derapaje, altfel ele vor fi taxate.

Faceţi abstracţie de personaje şi priviţi situaţia de ansamblu. Un om a avut un derapaj (provocat), iar unul dintre colaboratori (şi aici putea fi un angajator, un partener) a ales să întrerupă orice legătură pentru a se delimita de o astfel de conduită.

Deci fie că vrem sau nu, toate acţiunile noastre pot fi – şi vor fi – asociate cu proiectele noastre profesionale. Asta să vă intre bine în cap.

70 de comentarii.

 • si acum corul de luzeri vor sări că nu a fost provocat şi că ei sunt mieluşei.

 • Pe companie o doare in fund daca a fost sau n-a fost provocat.

 • Uite-l, frate, pe ăla „căruia nu-i pasă deloc de scandalul ăsta”, dar e efectiv peste tot, făcând ceea ce el – cu atâta imaginaţie – spune că-i fac alţii lui: „muşcând de cur”. Da, zânule, nu a fost provocat. Că i se spune mereu că scrie cu picioarele nu e o noutate şi nici o provocare, atâta timp cât el şi-a asumat-o viteaz pe blog. Citez din memorie: „Voi vreţi să scriu corect româneşte, eu vreau să schimb lumea”. Uite că a schimbat-o. „Luzăraşii” se trece la dosar, lângă „jeguri” şi alte epitete meşteşugit alese, pentru când vei susţine iar că „vei fi muşcat de cur” din – evident – „invidie”.

 • off, parcă terminasei. nu sunt peste tot, ochelari de cal, doar aici şi la chinezu. poţi dormi liniştit.

 • Asa, haideti aici, sa facem norma de comentarii si pe saptamana asta 🙂

 • *terminaseşi

  Păi şi pe twitter?

 • tu ai fugit.

 • Un derapaj era daca scapa o injuratura, dar el a injurat tot weekend-ul. Cat despre provocare… daca era un tip inteligent, putea raspunde cu aceiasi moneda (noi am facut misto, intr-un limbaj decent, doar de felul in care maltrateaza limba romana). Chiar si cind a inceput sa injure, i s-a raspuns doar civilizat.

 • boris, nu face pe virgina. las-o cum a picat, cu miştourile voastre fine şi bine-intenţionate.

 • Pentru că tu, aşa cum bine a zis-o un amic „anonim, speriat de faţa şi numele lui”, eşti simbolul impotenţei în online. Niciodată nu ai argumente pentru ce zici. Vorbeşti la general, aduci acuzaţii pe care nu le poţi susţine cu nicio dovadă, când eşti întrebat la obiect muţi discuţia în ce plan îţi convine ţie, formulezi singur asumpţii şi tragi tot singur concluziile de rigoare, încercând să pui în gura interlocutorului ce el nu a spus, gherleşti exemplar prin a susţine că dacă se face mişto de cineva MERITAT că nu scrie într-o limbă nici măcar înrudită cu româna, dar face bani din asta şi se dă cocoş cum „joacă el haterii pe degete” este echivalent cu a-i lua morţii şi mamele în pulă, susţii că am ochelari de cal deşi eu de FIECARE DATĂ am adus argumente pentru absolut orice „acuzaţie” am făcut, iei apărarea ipochimenului, deşi ai „luptat” şi tu, în felul tău, împotriva imposturii şi nesimţirii în online, minţi fără jenă că vreunul dintre colegi te-ar fi înjurat sau ameninţat… Mai vrei?

 • @vali nu stiu la ce te referi. daca imi arati o singura injuratura pe care am adresat-o eu pe twitter sau pe unde mai scriu eu, sunt gata sa imi cer scuze public fata de persoana respectiva.

 • @RFBoris @Ellunes hai sa fim simpatici si sa acceptam ca l-ati luat la misto grav pe Haotik (si nu doar pe el). Fiecare om are o limita. Pana la un anumit punct i se pare amuzant, pe urma e usor iritat, pe urma e deranjat, pe urma nervos, pe urma izbucneste. Unii se bat cu pernele, altii omoara oameni, altii injura pe toata lumea. Chiar si aia din garda reginei Angliei vor avea o reactie pana la urma daca ii luati la misto neincetat.

 • hai să impărţim discuţie pe puncte.

  1. in condiţiile in care voi va daţi drepţi şi cinstiţi, jegul miştodie ar fi trebuit expulzat in secunda doi pentru furtul ăla. argumentul tău tâmp că e la el pe blog nu ţine, că popii nu i se cere să fie cinstit doar când e in biserică. că v-aţi făcut că nu e aşa ţine de moralitatea voastră.

  2. n-am susţinut nevinovăţia lui haotik, am spus că reacţia lui e normală în condiţiile date. e o diferenţă.

  3. îl ţineţi in echipă pe retardul de mieluş, care dă gherla aia colosală către care ţi-am dat link, deşi lumea ii explica în comentarii că e prost. ce spune asta despre voi? a greşit, dar e al nostru?

  4. eu iau injurăturile altfel. când scrii mizerii tâmpe cu intenţie despre mine eu consider că mă injuri. nu poţi să îţi bati pula tot timpul de un om cu căcaturi şi apoi să ai pretenţia ca el să nu se supere (vezi reacţia retardatului de corvinash, care s-a supărat că nu a dat chinezu mâna cu el, deşi el era nevinovat in lumea lui, el doar il critica, nu îşi bătea pula grav de el). vezi tu, nu poţi să tot insişti cu mizerii şi apoi să ai pretenţia că „să moară mă-ta” nu e egal cu „să rămâi orfan, nu te supăra, prietene”. pur şi simplu în lumea reală nu e aşa. deci las-o baltă cu „noi am făcut mişto de el, nu l-a injurat, nici pe tine, doar am scris chestii”. merge la clasa a doua, cu pană şi mieluş elevi.

  impotenţa e la voi, prieteni. voi îi arătaţi cu degetul pe alţii şi aveti in dulap scheleţi mai mari.

 • boris, nu face pe virgina. serios. nu e cazul

 • @hoinaru Da. L-am luat la misto. Nu stiu ce intelegi prin grav. De exemplu,”Numai @CristianGog ar putea sa-l invete pe @haotik sa scrie corect romaneste”… cat de grav este? 🙂 Dupa cum am zis si in primul comentariu, puteam intelege o rabufnire. Dar Haotik a injurat doua zile la rand laudindu-se ca se distreaza la maxim cu haterii lui. Sper ca esti de acord cu mine ca el sufera mult la capitolul gramatica. Mai trist este se mandreste cu asta. Cu totii facem greseli gramaticale (mai multe sau mai putine) si nu vad nimic rusinos in a accepta eventualele corectii facute de alte persoane.

 • @vali chiar nu stiu despre ce vorbesti. oferta mea ramane valabila.

 • @Hoinaru Tu vorbeşti serios? Ce dacă l-am luat la mişto „grav”? Adică dacă tot satul te vorbeşte că eşti un alcoolic care îşi bate nevasta tu, în loc să nu mai bei şi să nu-ţi mai baţi nevasta, bagi furca în câţiva săteni, că „ţi-ai atins limita”? Deci problema nu era la tine? Făcea cineva mişto de el nefondat? Adică noi îi ziceam că nu ştie să scrie, iar el de fapt ştia? Că nu mă prind… Argumentul tău, ca şi al lui Zoso, e că „v-a dat ce aţi meritat”. Serios? Voi chiar credeţi că eu nu ştiu să înjur? Aţi fi surprinşi. Am repertoriu de înjurături mai bogat decât întreg vocabularul lui Haotik. Chiar crezi că dacă Visurât şi Ciubotaru mă ameninţă cu bătaia şi eu nu le răspund cu aceeaşi monedă e pentru că mi-e frică de ei? Despre ce vorbim aici? Fac mişto de tine că scrii prost? Fă şi tu mişto de mine că-s urât. Sau gras. Sau ce vrei tu. Că eu chiar nu o să îţi iau morţii în pulă. Ştiţi amândoi că reacţia lui e una a unui om lipsit de argumente.

  Nu mă interesează că „a ajuns la limita răbdării”. Vă reamintesc că Haotik s-a băgat singur în seamă, pe twitter, în repetate rânduri, făcând mişto de noi. Aşa am aflat noi că există băiatul ăsta. Şi apoi, evident, i-am descoperit talentul literar. Iertaţi-mă, dar o să fac în continuare mişto de el pe tema asta. Iar tu, Hoinare, care ai comentat la Vali Bârzoi pe blog, „Aici se opreşte discuţia asta pentru mine” pentru că a făcut Jalbă-Şoimaru nişte greşeli similare, ai făcut fix acelaşi lucru. Să nu mai amintesc de articolele scrise – şi foarte bine că au fost scrise – pe tema greşelilor gramaticale din blogosferă.

  Dacă nu e în stare să-şi corijeze problemele, poate nu ar trebui să fie în blogosferă. Punct. Există nevoie de oameni şi în alte domenii, care nu l-ar solicita din punct de vedere al gramaticii. De ce trebuie să am eu toleranţă faţă de el? Când m-am dus la cules portocale, nu a interesat pe nimeni că eu ştiu să scriu şi să vorbesc, ci să îmi umble mâinile. Şi am avut de ales: ori fac ceva să-mi îmbunătăţesc randamentul, ori „p’ acasa”! Simplu. Şi mi se pare şi normal să fie aşa.

 • Dau un exemplu la intamplare: cand spui „vrei sa vorbesc mai incet, ca sa pricepi si tu” nu injuri pe nimeni, dar unii oameni se pot simti ofensati. Stii cum sunteti voi? Ca aia care il fac pe unu sa se arunce de la etaj si pe urma ridica din umeri, ca n-au facut nimic.

  Hai sa ne asumam: da, frate, l-ati provocat pe ala ca sa rabufneasca si sa se intample ceva.

  Oricum, pentru mine e mai important ca a existat o reactie de la companie, decat discutiile voastre. I-am spus si lui Ellunes ca ma obosesc mistourile astea insistente pe o anumita persoana.

 • Sa fim seriosi! Comparatia e exagerata (aia cu aia care il fac pe unul sa se arunce de la etaj). Haotik nu este singurul trollat pe twitter, dar este singurul care a ales sa ne raspunda in felul acesta.

 • „1. in condiţiile in care voi va daţi drepţi şi cinstiţi, jegul miştodie ar fi trebuit expulzat in secunda doi pentru furtul ăla. argumentul tău tâmp că e la el pe blog nu ţine, că popii nu i se cere să fie cinstit doar când e in biserică. că v-aţi făcut că nu e aşa ţine de moralitatea voastră”

  Nu ne dăm drepţi şi cinstiţi. Tu asta nu înţelegi. Dacă tu spui că Boc e (era) un prim-ministru prost – mă rog, nu tu, că tu eşti PDList, nu înseamnă că tu ai fi un prim ministru mai bun ca el. Mă înşel? Dar până-una alta eu, deşi nu sunt ambasadorul niciunui brand şi am „conflicte” care l-au adus pe Haotik la „limită” zilnic, nu am înjurat pe nimeni. Consider că pot face faţă şi altfel. Iar dacă nu fac faţă şi ajung să înjur, merit să fiu blamat. Cât despre Mistodie, dă-ţi seama de două chestii: 1. nimeni nu controlează ce apare la el pe blog, nimeni nu îi editează conţinutul apriori. 2. chiar poţi să ştii că şi eu şi Aiurea i-am spus. Am recunoscut şi pe Twitter că a fost un gest urât. Dar te faci că uiţi sau îţi aminteşti numai ce vrei. Deci acuzaţiile tale sunt nefondate. Ori ai memorie scurtă, ori eşti bulangiu.

  „2. n-am susţinut nevinovăţia lui haotik, am spus că reacţia lui e normală în condiţiile date. e o diferenţă”

  Vezi mai sus – sau mai jos – comentariul precedent. NU este normală. M-ai făcut în toate felurile, „jeg”, „retard”, „luzăr” etc, iar tovarăşii tăi Arhi şi Visurât chiar mai rău de atât – amintesc doar „fomist fugit din ţară”. V-am înjurat eu pe vreunul? V-am luat mamele în pulă? ASTA ar fi fost reacţia normală? Sau cum?

  „3. îl ţineţi in echipă pe retardul de mieluş, care dă gherla aia colosală către care ţi-am dat link, deşi lumea ii explica în comentarii că e prost. ce spune asta despre voi? a greşit, dar e al nostru?”

  Dacă tot ne urmăreşti cu sufletul la gură activitatea, ai fi putut observa că Mieluş nu mai este „în echipă”, pentru că a greşit, dar nu în sensul în care vrei tu. Chiar mai mulţi au dispărut de pe acolo. Dar, nah… zi-mi cum e cu ochelarii ăia de cal. Evident, îmi rămâne un prieten bun. Asta şi pentru că, aşa cum am zis, el e un băiat cu mult bun simţ, care nu cred că a vorbit vreodată cu cineva măcar cum o faci tu, darmite ca Haotik.

  „4. eu iau injurăturile altfel. când scrii mizerii tâmpe cu intenţie despre mine eu consider că mă injuri. nu poţi să îţi bati pula tot timpul de un om cu căcaturi şi apoi să ai pretenţia ca el să nu se supere (vezi reacţia retardatului de corvinash, care s-a supărat că nu a dat chinezu mâna cu el, deşi el era nevinovat in lumea lui, el doar il critica, nu îşi bătea pula grav de el). vezi tu, nu poţi să tot insişti cu mizerii şi apoi să ai pretenţia că “să moară mă-ta” nu e egal cu “să rămâi orfan, nu te supăra, prietene”. pur şi simplu în lumea reală nu e aşa. deci las-o baltă cu “noi am făcut mişto de el, nu l-a injurat, nici pe tine, doar am scris chestii”. merge la clasa a doua, cu pană şi mieluş elevi”

  Le iei prost atunci. Mizeriile „tâmpe” le scrii tu, despre absolut oricine şi orice (şi asta ţi-a arătat-o jumătate de internet, jumătatea care nu te pupă-n cur). „Mizeriile tâmpe” scrise de noi sunt toate cu argumente, nu vorbe aruncate în vânt cum faci tu. Ai înjurat-o pe Mihaela Pană ca ultimul ţăran, tu şi Ginghis Han celălalt, am pus dovada pe blog. Nu pricep care e mizeria tâmpă? Faptul că tu înjuri – viteazule – o fată sau eu că arăt ce ai făcut?

  Nu mai insista, prietene, cu „să rămâi orfan”. Ţi-am spus şi pe Twitter, ori spui CINE DINTRE NOI ŢI-A ZIS VREODATĂ ASTA, ori nu mă interesează. Dacă ţi-a spus-o un terţ, du-te nene la terţul ăla şi fă-l jeg, retard şi fomist. Dar nu-mi pune mie în cârcă ce fac toţi oamenii pe care i-ai enervat tu în cariera ta. Dacă numai la clasa a doua merge „nu te-am înjurat, ci am făcut mişto”, atunci tu eşti de clasa 1, sincer. Cred că am scris şi pe înţelesul tău acum.

 • @Ellunes din blogosfera n-ai cum sa-l dai afara 🙂 Din aia comerciala, e normal sa se intample asta si la un moment dat se va intampla asta. Eu aleg sa nu lucrez cu bloggeri care nu respecta o minima igiena in comunicare. Ca mine mai sunt si alti oameni de comunicare. E drept ca sunt si multi care nu se uita la astfel de detalii.

  Problema voastra, daca am inteles bine, nu e ca „X exista in blogosfera si scrie incorect” ci ca „X castiga bani din blog si scrie incorect”.

  Aici sunt de acord.
  Dar cu metodele aplicate nu sunt de acord.

 • @Hoinaru – Văd că, deşi m-am chinuit să scriu o grămadă, o ţii pe a ta. 🙂 Aşa că nu mă mai obosesc, ăsta fiind ultimul comentariu. „Hai să ne asumăm, frate”. Păi, bine, mă? Cine nu şi-a asumat? Faptul că e luat la mişto, cu voluptate chiar, e susţinut de mine, de Boris, de toată lumea. Am negat noi asta. Dar nu-mi spune că l-am provocat să răbufnească, te rog. Repet: problema e la tine, dacă alegi să te arunci de la etaj.

  Tocmai. E important că a existat reacţia de la companie. Dar poate ea nu exista dacă nu erau chestiile „care te obosesc” pe tine. În rest, cred că am explicat suficient în celelalte comentarii, care puteau foarte bine alcătui un nou text pe blog. Fiecare înţelege ce vrea şi, mai ales, cât poate.

 • 1. mă aşteptam să văd la articol „primit pe email”, o corectură normală şi necesară.

  vizazi de comparaţie cu boc, nu poţi să arăţi cu degetul că unul se pişă pe gard în timp ce tu te pişi pe gard.

  2. well, tu eşti foarte tare in gură şi foarte şmecheraş în trollajele tale. fiecare răspunde cum crede. reacţie normală. nu îţi poţi bate pula de un om non stop, tre să mai incasezi şi tu.

  3. nu urmăresc frecvent, am scris pe blog ca am search pe „zoso” şi imi apar articolele (ceea ce nu putem spune despre tine).
  faptul că l-ati lăsat sa fie prost şi nu aţi corectat dă măsura calităţii voastre.

  4. pe pană am înjurat-o după 3 mizerii tâmpe consecutive despre mine. le face cu intenţie şi nu se jenează de asta. o merită. ca şi la haotik, nu poţi insista cu mizeriile şi apoi te miri pudic că te-a luat ăla la pulă.

  „Nu mai insista, prietene, cu “să rămâi orfan”. Ţi-am spus şi pe Twitter, ori spui CINE DINTRE NOI ŢI-A ZIS VREODATĂ ASTA, ori nu mă interesează.”
  EŞTI PROST? nu mi-a zis nimeni asta, incercam să fac o paralelă intre ce credeţi voi că faceţi (orfanul) şi ce vreţi să spuneţi de fapt (morţii). dar ochelari de cal. noi doar glumim mă cu incurajatul să sari de la etajul 10, nu trebuia să sari (ATENŢIE, ŞI ASTA E UN EXEMPLU, NU O LUA CA ŞI CUM AI ZIS-O TU SAU ALTCINEVA).

 • Pfoai, mă faci să îmi calc pe cuvânt şi să mai scriu unul. Deci, problema noastră – cel puţin a mea – nu este că „scrie prost, dar ia bani pentru asta”. Câtuşi de puţin. Problema mea este că „scrie prost, face bani din asta şi apoi SCUIPĂ ÎN CAP pe alţii, CU AROGANŢĂ de cocalar, tocmai pentru că face banii ăia”. Dacă ai urmărit activitatea dânsului pe Twitter, ai fi văzut reacţii manelistice de genul: „Eu fac bani, mă doare în pula de hateri şi de gramatică. Voi sunteţi invidioşi pe banii mei, făcuţi în ciuda faptului că-s agramat”. Ca şi în cazul lui Vasile, nu mă deranjează prostia în sine, ci AROGANŢA prostului. Păi, pe lângă că eşti vai de steaua ta şi câştigi nişte bani total nemeritat, te mai şi pişi pe cei care nu fac asta? Atitudinea gen „#saracilor!” mă scoate din minţi.

  Nu vreau să-l scoatem din blogosferă, că Internetul e al tuturor. Ai înţeles greşit. Pe mine, unul, mă enervează că sunt susţinute astfel de specimene. De ce? În interesul cui? Într-o lume normală, da, oameni de genul ăsta s-ar fi curăţat singuri. La noi, după cum vezi, nu se curăţă singure. Din contră, susţinute de „cine trebuie”, ajung chiar pe acoperişul coteţului de unde se găinăţează în capul altora.

 • cu asta sunt de acord. dar e o linie care trebuie trasă. dacă mâine vasile se sinucide şi lasă bilet că nu mai suporta că lumea îşi bătea pula de el, pui pariu cu mine că veţi da din umeri la fel cum alţii au dat când s-a sinucis danilescu? voi doar făceaţi mişto insistent zi de zi de el, nu i-aţi făcut nimic, nu? 🙂

  bonus: argumentaţia voastră

 • 1. Până una alta, eu nu mă piş pe gard. Iar faptul că tu insişti că o fac, deşi nu ai nicio dovadă în acese sens (când eu am poză cu tine pişându-te), nu înseamnă că e aşa.

  2. Fii şi tu „tare în gură”, dacă eu sunt. Fii şi tu „şmecheraş”. Dacă fiecare răspunde cum trebuie, te cam contrazici. Eu nu am nicio problemă că încasez, dar: 1. fă-mă pe mine să o încasez, nu pe mama şi pe morţii mei. 2. fă-mă cu aceleaşi arme, că eşti mare blogger A-list, eu sunt hater irelevant, deci teoretic eşti mai bun ca mine. 3. fii antenă, că şi eu vorbesc la general şi folosesc analogii, nu le lua nici tu în freză. „bătutul pulii” = făcut mişto, să ne înţelegem. Deci eu fac mişto de tine pentru că tu X. Tu nu faci mişto de mine pentru că eu X sau Y sau Z, ci pentru că „am făcut mişto de tine pentru că tu X”. See what I did here?

  3. „ceea ce nu se poate spune despre tine”. Nu înţeleg. Nu urmăresc, nu mă interesează. Să corectăm ce? Tu te-ai autointitulat „şeful blogosferei”, eu nu-s şef nici la mine-n casă.

  4. N-ai nicio scuză. Cum nu are nici Haotik. Ai arătat doar că eşti un cioban în comportament.

  5. Oi fi… 🙂 Păi nu mai fă paralele exagerate, doar ca să-ţi iasă socoteala. Şi nu e ce credem noi că facem, ci ceea ce chiar facem. Mă repet, pot să te jignesc şi să te înjur mai rău decât o faci tu sau amicii tăi. Şi totuşi, ALEG să nu o fac. De ce?

 • Păi dacă eu mă sinucid mâine că nu mai suport să mă faci tu retard, jeg şi fomist, tu o să te simţi vinovat? Exact! 🙂

 • @Ellunes poate ca sunt eu optimist, dar inca mai cred ca se va reglementa treaba la un moment dat. Nu urmaresc ce facea haotik pentru ca nu-l urmaresc in general. Nu e in zona mea de interes. La fel cum nici Piticu nu e in zona mea de interes si nu il urmaresc.

  Accept ca va faceti un fel de revolutie a voastra, la fel cum si eu aleg sa critic anumiti oameni cand consider ca merita (chiar daca uneori vorbesc degeaba). Totusi, nu simpatizez mijloacele. Daca il bati pe un om de 100 de ori pe umar, se va enerva si ar putea sa aiba o reactie nasoala. Da, teoretic tu l-ai batut pe umar si atat.

 • @Hoinaru Foarte bine, să aibă reacţia nasoală, dar să plătească pentru ea – aşa cum a şi făcut-o, de altfel. Când oi înjura şi eu şi o să am reacţia lui, să plătesc şi eu. Mi se pare echitabil. Până atunci, fiecare cu metodele lui. 🙂

 • 1. da, ştiu, nu te pişi pe gard, eşti un îngeraş.

  2. sunt. „jeg” e răspunsul meu la „bă, nu te citesc, da am văzut când ai pus o prezentare şi am făcut repede un screenshot, deci sunt amuzant şi subtil”. nu sunt amuzant, dar asta nu inseamnă că nu reactionez.

  4. dacă de vorbă bună nu înţelegem, poate e cazul să fim ciobani.

  5. o faci. diferenţa dintre mine şi tine e că eu nu mă ascund. vezi punctul doi, când tu o arzi amuzant şi subtil. şi tu şi boris insistaţi că aţi fost cuminţei şi n-aţi făcut nimic, când ştim cu toţii că nu e aşa.

 • Ok. Dacă oricum pentru tine „ironiile” şi „înjuratul” sunt sinonime, păi CU TINE, personal, o să mă comport ca atare. Aşa cum zici că oricum fac. Şi aşa cum o faci tu.

  1. Da, sunt. Mă controlez, Când văd cum mi vă adresaţi câteodată îmi vine şi mie să vă răspund cu aceeaşi monedă. Cum am zis, nu o fac. Pentru că mă controlez. GG mie.
  2. Vezi mai sus.
  3. Nu ştii nici să numeri
  4. Păi fii cioban, dar nu te mai revolta când eşti arătat lumii cu cojocul de cioban pe tine.
  5. Lol. Din nou, vezi mai sus. Ai avut nevoie de trei puncte să spui acelaşi lucru. Bine, continuăm de unde am rămas atunci. Ameninţările tale, ca şi cele ale tovarăşilor tăi de pişcoturi mă lasă rece. Să cânte muzica, deci.

 • Apropo de „argumentaţia voastră”, este vorba despre un articol AL MEU scris în octombrie 2011 (#Colegii există din februarie 2012), ca urmare a interzicerii unui comentariu AL MEU pe site-ul lui Huidu: http://i.imgur.com/OoCCB.jpg . Aşa că l-am înjurat pe blogul meu (blog fără campanii, de altfel). ŞI EL A ÎNJURAT apoi pe tuităr, dar pe altcineva, crezând, ca un om redus ce este (eu chiar cred că are deficienţe în concetrare), că eu caut să-mi păstrez anonimatul „cumpărând” cu numele meu furtdecurent.eu. Dar n-a înjurat cu la fel de mult talent ca mine: http://furtdecurent.wordpress.com/2011/10/25/draga-zoso/ .

 • 4. mă revolt că lumea mă vede pe mine cioban, nu pe voi care insistaţi cu mizeriile. vaaai, cum ai putut, e o femeie, nu o jegoasă care tot scrie mizerii intenţionat. răule!

  5. eşti greu de cap, de aia mă repet.

 • Comentez și eu ontopic, doar pentru hoinaru (de discuții cu Zoso mi-am pierdut demult cheful):
  Am un coleg care a întrerupt orice formă de colaborare cu o companie auto pentru că a luat o mașină în test, a pozat pe ea una dintre celebrele rapandule din showbiz, iar pozele au apărut pe Facebook-ului ăleia… Mi se pare perfect normale acțiunile ambelor companii (atât Samsung cât și astalaltă)

 • Mi se par… my typo

 • @Vali Noi l-am trollat. Asta nu inseamna ca l-am indemnat sa „sara de la etajul 10” (dupa cum ai spus intr-un comentariu la chinezu). Ceea ce ii reprosam noi este limbajul folosit. Injuraturile. Dar… probabil ca nu poate mai mult. Pana la urma, totul se reduce la cei sapte ani de acasa. Desi nu am interactionat aproape deloc cu tine (pe twitter, bloguri sau prin alte locuri), cred ca ti-am reprosat si tie o data faptul ca uneori sari calul in privinta exprimarii. Stiu, o sa-mi zici ca unii dintre #colegii mei isi mai baga pwla din cind in cind. Asa este, dar sunt majori si vaccinati. Plus ca, eu le-am spus ce am avut de spus in privinta asta.

 • boris, urmăreşte discuţia. n-am disputat subiectul trollajului, doar insistenţa şi făcutul pe ingeraşii după.

 • emi, coae, tu eşti şi jeg şi mizerabil, deci e ok să nu vorbeşti cu mine. continuă să mă citeşti şi să mă muşti de cur.

 • @Vali Nu am sustinut ca suntem ingerasi. Dar nici nu suntem niste demoni care s-au luat de un neprihanit. Am recunoscut ca este unul dintre „clientii” nostri obisnuiti.

 • Coane, sunt jeg de când te-am prins cu textul ăla scris în stilul Haotik (grabă sau ce naibii aveai) și în loc să bagi „un mulțumesc pentru avertizări” ai preferat să corectezi, să ștergi commentul și să mergem pe drumul acesta…
  Nu e nicio panică… Întâi pică haotik, după aia pici și tu, e nevoie de timp, din ăsta noi avem destul 🙂

 • boris, păi şi atunci despre ce vorbim aici?

  emi, nu cred, am reţinut nişte mizerii pe twitter şi apoi nişte porcăieli pe blogul personal. dar nah, fiecare îşi aduce aminte de istorie aşa cum vrea. eu prefer să ţin minte că tu eşti un jeg care scrie mizerii şi mai şi ciordeşte. e ok.

 • @vali, de parcă tot ce e la tine pe bloguri e conținut original… Mă faci să râd.
  Stai că îmi amintesc de tine, ești tipul care cere să fie menționat când preiei clipuri de pe collegehumour.com

 • Și încă ceva, porcăielile și mizeriile ți le meriți cu vârf și îndesat. Nu poți să fii și curva și virgină în același timp 🙂

 • Bine incremenit in constiinta omului e urmatorul aspect: Singura posibilitate de’ati ajunge hemoroizii vecini cu amigdalele, e sa caz de sus. De foarte sus. Oricine se crede intangibil ar trebui sa se gandeasca mai bine, in final tot un fel de laba ajunge, diferenta e ca acum isi hatana singur curu

 • lol, deci cred ca lumea s-a intors cu susu-n jos. Zoso care ii lua l-a luat la pula si pe arhi in vremea in care cei doi nu erau cei mai buni amici, pentru ca arhi a copiat un articol nu stiu de unde si l-a postat pe blog, zoso care si-a batut pula de blogatu postand articole injurioase la adresa acestuia, articole citite nu de 200-300 de oameni, cati erau cei de pe twitter care citeau mistourile facute la adresa lu’ haotik, ci cateva mii de unici, acest zoso acum ii ia apararea analfabetului haotik doar pentru ca are dusmani comuni cu acesta. E absolut incredibil!

  Faptul ca haotik a fost luat la nesfarsit la misto a fost pentru simplul fapt ca oferea in mod regulat material de misto. Omul scrie absolut oribil, greselile lui de gramatica sunt la tot pasul. L-a oprit cineva sa se puna la punct cu gramatica, astfel incat urmatoarele lui postari sa fie impecabile? Cine crezi ca ar mai fi facut misto pe seama lui daca era asa? Dar n-a facut-o, si nu numai ca n-a facut-o, ci era si extrem de arogant. Prostia combinata cu aroganta mie-mi repugna, si cred ca nu doar mie. Asadar mistourile pe seama acestui personaj s-au inmultit. De-nteles de altfel. Daca blogatu avea aceeasi atitudine cand zoso il lua in balon in vreun articol de-al lui, cu siguranta zoso ar fi continuat cu mistourile. Cum blogatu si-a vazut de treaba si-a ales sa ignore, in mod evident si logic mistourile lui zoso pe seama lui s-au potolit. Cu siguranta asta s-ar fi intamplat si cu haotik. Un om care a injurat si-a jignit fara nicio jena. E incredibil cum inclusiv hoinaru ii gaseste o scuza. Ei bine, n-are nici una! Nu conteaza cat de mult a fost luat la misto, nu conteaza cat de mult a fost sacait, asa ceva nu se face. Asa ceva nu se face daca esti un om cerebral si ai toate tiglele pe casa!
  Asta e ca si cum ai aproba reactia lui Becali cand l-a injurat si i-a turnat un pahar de vin lu’ Huidu intr-un restaurant pentru mistourile din Cronica Carcotasilor. Nu exista asa ceva. Intr-o lume populata de oameni normali, nu exista asa ceva. A, ca exista exceptii, oameni nebuni ce vor sa para normali, da!, asta da. Atat doar ca mai devreme sau mai tarziu acestia-si dau arama pe fata.

  O alta chestie amuzanta e lejeritatea cu care zoso recunoaste c-a injurat o femeie. E incredibil cum cel care vrea sa faca ordine-n blogosfera, cel care vrea sa opreasca spam-ul, cel care se autointituleaza the blogfather isi permite lejeritatea de a injura o femeie. Cum sa ai tu calitatea morala sa mai faci ceva in blogging cand tu stii ca ai injurat o femeie pentru simplul motiv ca si-a permis sa aiba de mai multe ori o parere diferita fata de a ta. Dar binenteles, online-ul nu e o lume a principiilor, online-ul nu se bazeaza pe calitatea umana sau calitate morala. Nu. Online-ul se bazeaza pe nepostisme, asa cum recunostea si vis urat. It’s all about the money. Dar e misto cum intregul online pozeaza in niste virgine, curve virgine, ofc.

 • de cele mai multe ori menţionez sursa, acolo unde ea există. dar bună asta cu „fur şi eu că şi alţii fură”.

  nu, îmi merit criticile (şi nici alea pe toate), nu porcăielile. învaţă diferenţa.

  de asemenea, învată să nu mai fii prost. gen, să cauţi pe google câte rezultate apar după „a murit cezaria evora” şi câte apar după „a decedat cezaria evora” înainte de a fi prost. că eşti.

 • ellunes, mai zi-mi cum e cu injurăturile alea

 • Ai dreptate Vali, îți meriți locul în rai pentru că ai luat toată presa la carici și ai scris „a decedat Cezaria Evora”, nu are rost să îți explic ce vroiam să spun acolo… Ești fooaaaaaarteeeee limitat, se vede din frenezia cu care îi faci pe alții retarzi.

 • emi, n-are rost că nu ştii prea bine ce voiai să spui. succesuri viitoare.

 • My fault hoinaru… zi de când pândești o greșeală? =))

 • @Hoinaru Nu ai fost aşa săritor să-l corectezi şi pe Blogtatăl. Nţţ, nţţţ!

 • Multă baftă Vali…

 • @Hoinaru Vezi că în ultimul comentariu are o virgulă lipsă… I-arăţi tu unde, da?

 • Încă ceva, Vali, ești atât de ignorant și prost încât postul tău în care îi iei apărarea lui Haotik (previzibil) spui tot felul de prostii, hai să te lămuresc:
  1. Nu scriu numai la Adevarul (deci nu îmi pasă de salariu, dar mulțumesc că îți pasă)
  2. Sunt născut în București și am bani să trăiesc aici (deci nu trebuie să mă mut la Brașov sau te miri unde că ies mai ieftin)
  3. Pierd timpul cu tine îți urez să fii fericit în bula ta de săpun…

 • 1. irelevant.
  2. şi eu. chiar aş face mai mulţi bani locuind în bucureşti. ai impresia ca mă cunoşti.
  3. nu il pierzi, fii sigur. eu il pierd cu tine, că până una alta tu scrii prostii nedocumentate şi hatereşti bloggerii că iau masini la teste, onoare rezervată doar zeilor care spală geamuri la ziare şi fură articole.

 • E absolut incredibil. Absolut halucinant.
  Bai zoso, iti scriu aici pentru ca oricum pe blogul tau nu mi-ai aproba vreodata comentariul. Le aprobi doar pe cele pro, niciodata si pe cele contra. Dar sa revin. Asadar, dupa ce ani la randul l-ai luat la pula pe blogatu, blogatu care-i parfum pe langa haotik, azi faci cea mai mare magarie din dorinta de a le da unor dusmani peste bot. Azi e ziua in care mi-am pierdut ultima bruma de respect pe care o aveam pentru tine. Respect pe care l-am pierdut usor, usor odata ce-ai inceput sa scrii mai mult pentru bani decat din pasiune. Dar ultima magarie de azi e absolut abominabila. Rezultatele n-ai sa le culegi azi sau maine, le vei vedea pe termen lung. Cum frate, tu care esti un grammar nazi sa aprobi si sa-i iei partea unui individ care e analfabet? Cum sa faci vreodata asa ceva? Sa-ti fi pierdut oare orice urma de demnitate? E absolut incredibil. N-as fi crezut vreodata ca esti capabila de asa ceva…

 • Vali îți răspund doar la 3. Supărarea cu mașinile de teste nu este doar a mea, este a celor care vă dau mașini în teste și nu sunteți în stare să scrieți 1.000 de caractere legate (țin minte celebrele tale teste cu bumbi – care acum sunt exemplu de așa nu pentru juniorii din presa auto)
  În rest nu îți mai comentez, în ura ta față de jurnaliști parcă îți văd diploma de hiperion și zilele de anticameră făcute la marile redacții…

 • threestars, drum bun, cale bătută, rămând doar 12.999, e ok. nu ii iau apărarea, dar e ok, e bine că n-ai citit.

  emi, nu, hai, răspunde-mi şi la 2, dacă tot te-ai apucat de mâncat căcat şi m-ai făcut sărac. după aia îţi spun eu câtă anticameră am făcut şi unde şi ce am cu jurnaliştii, dacă iar ai poftă de mâncat căcat.

  cât privesc testele, habar n-am, imi dai una, vezi că nu scriu ce trebuie, mai îmi dai alta? eu mă gândesc că nu. dar, dacă tot suntem pe subiect, întreabă-i pe oamenii ăia care îmi dau maşini în teste şi de întâmplările cu jurnalişti. gen cerut masină pentru concediu, stins ţigara pe tapiţerie, tras benzina din rezervor, intrat cu maşina de oraş pe arătură şi alte minuni. pe care le fac, să ne înţelegem, alţi jurnalişti, nu ştim cine.

 • @zoso, din pacate tind sa cred ca ai luat-o razna de tot. Serios. Iesi si plimba-te putin la aer. N-am sustinut nicaieri ca n-am citit articolul tau. Ar fi fost un non sens, eu tocmai articolul respectiv il discutam in comentariu anterior. E pacat sa vad ca imbatranesti atat de urat. Sa fii sanatos cu cei 12.999 de unici.

 • Poftă de mâncat rahat nu am, dar văd că o faci tu cu nesaț…
  Da mă, jurnaliștii sunt răi bloggării sunt buni… Curios cum fac toți PR-iștii din lumea asta clacă în curtea ta de la Brașov să se plângă de cât de nașpa sunt jurnaliștii auto. Of, of, of!
  PS Vezi că prima ta frază e complet lipsită de logică, dar mulți dintre noi ne-am obișnuit cu salata voastră de cuvinte. Acum e pe bune… Pa!

 • stai că n-am terminat, zi-mi cum e cu braşovul şi bucureştiul. vezi că îţi place să sugi pula cu nesaţ şi să asezonezi asta cu nişte căcat proaspăt în gingii?

  nu calcă, toţi, prostule, e de ajuns să merg la 2-3 conferinţe pe an şi sa aflu tot.

 • Vrăjeala aia e pusă pentru momentele în care îți găsește șeful contul de twitter.

 • Păi hoinare, eu înjur sau ăsta? =)) Eu îl las în delirul lui cum l-am lăsat și pe celălalt :))

 • […] Hoinaru zice cam ce am zis […]

 • […] fondul evenimentelor de ieri și a discuțiilor care au ținut o întreagă blogosferă cu sufletul la gură, redacția The Frowned Upon Area s-a deplasat la fața locului de unde a […]

Meniu