Eşti o televiziune foarte slabă, dar ne-am obişnuit cu asta. Ai mii de angajaţi care o freacă aiurea, ai 2-3 emisiuni bune şi atât. Ne iei banii chiar dacă vrem sau nu. Înţelegem că misiunea ta nu e uşoară, dar nu înţelegem de ce trebuie să te porţi mizerabil cu poporul ăsta.

Vineri începe Campionatul European de fotbal. TVR a cumpărat pachetul de difuzare pentru această competiţie şi a decis ca jumătate din meciuri să fie transmise pe Dolce Sport – televiziune pe care o puteţi vedea doar dacă vă cumpăraţi servicii de la DolceTV sau dacă daţi nişte bani ca să vedeţi pe net. Nu mă deranjează să dau 4 euro sau cât o fi pentru a vedea pe net meciurile, dar mă deranjează că TVR cumpără în co-proprietate nişte drepturi de difuzare. Sau le cumpără şi le vinde mai departe. Astfel, Franţa – Anglia şi încă vreo 2-3 meciuri foarte tari de la Euro nu se văd pe TV (că Dolce are o acoperire mai mică decât blogul ăsta).

Televiziunea pe care o plătim toţi nu e în stare (sau, mai exact, nu vrea) să-mi dea zilnic ambele meciuri de la o competiţie pe care a achiziţionat-o din bani publici. De ce? Ca să crească numărul de abonamente la Dolce – o iniţiativă privată. Lux!

Şi mai am o problemă: eu am vrut să-mi pun Dolce, dar când au venit oamenii să instaleze (acum vreo 2 ani) pur şi simplu nu prindeam semnal aşa că s-au lăsat păgubaşi. Ce fac în cazul ăsta? (în condiţiile în care nu-mi place să urmăresc pe net).

PS: N-aş fi avut o problemă dacă Dolce achiziţiona din prima tot pachetul de difuzare. Asta e, a câştigat economia de piaţă. Dar să te foloseşti de TVR pentru a avea acces la licitaţie (în condiţiile în care tu ai acoperire zero) şi să-ţi creşti business-ul pe banii mei (taxându-mă, practic, de două ori) este mizerabil.

PPS: O listă cu barurile în care puteţi vedea meciurile la Nihasa.