Chiar dacă nu ne place să recunoaştem, blogosfera se urneşte greu când e vorba de scopuri comune. Excepţiile se numără pe degete  deşi e mare nevoie de aşa ceva. În urma unei discuţii avute cu câţiva bloggeri la Sibiu, am ajuns la concluzia că nu există destui oameni care să adune lumea în jurul unei cauze. Că sunt puţini cei care dedică timp şi energie unor cauze de interes general.

Chinezu a reuşit asta cu Federaţia Română de Rugby şi a creat un studiu de caz foarte util legat de prezenţa în social media a unui organism de stat. Trebuie să recunosc că mi-a folosit foarte mult ce s-a întâmplat la FRR pentru unul dintre clienţii cu care lucrez. Am putut demonstra că e nevoie de aşa ceva (cu exemple) şi am făcut primii paşi pe un drum deja bătătorit.

Ba chiar acum vreo 2 ani ţin minte că eram total vrăjit de efervescenţa stârnită de rugby. Erau oameni care jucau constant rugby-tag, se antrenau săptămânal, mergeau la meciuri sau vedeau împreună partidele disputate în deplasare de naţionala României. Se formase o gaşcă. Între timp lucrurile s-au mai răcit –  sau cel puţin aşa le-am simţit eu – dar lumea încă merge la meciuri. Pasiunea a rămas.

La ediţia din acest an a IRB Nations Cup (a şasea consecutivă pe care o organizează ţara noastră), FRR mai face un pas în social media şi rezervă o întreagă tribună oamenilor din online. Tribuna 2.0. Destul de riscant, ţinând cont că oricum sunt mulţi spectatori la meciurile de rugby ale naţionalei. Dar cred că Federaţia îi face un hatâr Chinezului.

Sper să iasă totul bine şi cred că susţinerea unei echipe naţionale e un scop destul de bun, un punct de plecare. Ceva detalii mai găsiţi aici.

Pentru cititorii acestui blog am două invitaţii (sau una dublă) în tribuna 2.0 pentru toată durata turneului. Trebuie doar să-mi spuneţi când vreţi să veniţi. Programul este aici.

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu