Weekendul trecut a fost Târg de Frumos, la care a participat și Aceeași Mărie. Primul târg pentru Antonia și brandul ei pornit în urmă cu mai bine de 3 ani.

A fost foarte frumoasă atmosfera, am întâlnit oameni cu o energie foarte bună, s-au și vândut produse Aceeași Mărie, s-a și fiscalizat tot, a fost bine. E foarte util să te întâlnești direct cu consumatorul, să vezi ce fel de oameni cumpără produsele, cine e indecis etc. Chiar a întrebat cineva cum de stă Antonia la vânzare. Păi unii plătesc pentru studii de piață și noi am avut ocazia să facem unul live, la firul ierbii.

Ce m-a uimit în cele două zile au fost vreo doi clienți care ne-au zis că n-au nevoie de bon, cu un zâmbet complice.

Sigur că taxele au crescut și e tot mai greu să fii antreprenor în România, dar asta nu înseamnă că trebuie să încurajăm evaziunea. Te plângi că lucrurile merg nasol în țara asta, apoi îi spui comerciantului că e ok să nu plătească taxe din banii tăi. De ce ai face asta?

Da, se fură la greu în țara asta, evaziunea încă e uriașă, gradul de colectare a taxelor e prea mic. Și-atunci soluția e să se colecteze și mai puțin, că oricum se fură banii? Nu, soluția e să fiscalizezi tot ce e de fiscalizat și apoi să te duci cu furcile peste ăia care fură banii din taxe.

7 comentarii. Leave new

 • Asa imi zic si mie multi. Ca nu au nevoie de factura. Le raspund ca nu am cum altfel, marfa iese din stoc doar cu factura fie ca vor fie ca nu. Asa ca, sa faca bine sa-mi dea datele.
  Dar am primit, destul de des, daca pot da factura. Ma gandesc ca multi cu firme si-au luat teapa si nu au primit facturi.
  Sincer, abia astept e-factura.

  Răspunde
 • Pe oriunde pot, incerc sa evit si sa fentez statul, pentru simplul motiv ca el ma fute, la bani, pe toate gaurile, pe unele nici nu stiam ca le am.
  DACA statul ar fi facut ceva bun pentru mine – hint: never! – as plati taxe, impozite etc., pe care si asa le retine angajatorul din salariu. Asa, ce rost are?
  Unii sigur nu vor fi de acord cu mine, altii da – tu esti din prima categorie si te inteleg ca esti optimist.
  Dar cand te lovesti de tot jegul asta, unde trebuie sa impingi peste tot spagi si sa fii futut pe banii tai, violat de fapt, pentru ca nu iti place, poate vei ajunge sa vezi lucrurile din alta perspectiva.
  Acum, fiecare le stie pe ale lui, pe barba lui o face si isi asuma ceea ce face, ca multi dau cu mucii-n fasole cand sunt prinsi – CSF?

  Răspunde
  • Înțeleg ce zici și clar e o realitate că statul nu te susține deloc în țara asta. Ba dimpotrivă. Însă nu e fair nici față de cei care își plătesc toate taxele.

   Dacă tu fentezi statul, x și y fentează statul, în cele din urmă vor fi costuri și mai mari pe care le vor plăti doar unii dintre noi, ca o consecință a celor care nu doresc să le plătească.

 • bon!? doar romanul fuge dupa bon in Romania in timp ce nu vede milioanele altora. in anglia casele self checkout te intrebau daca vrei bon sau nu si multe fastfooduri nici nu stiau ce e aia, dar s-au dus dupa banii lui bernie ecclestone pana in singapore … pe cand in Romania te intreaba de bon la piata dar poti sa iti pastrezi lejer milioanele furate

  Răspunde
 • @Antonia: Viata nu este fair.
  Fair este ca asta sa nu se intample, cu toate astea, se, inevitabil.
  Prin urmare, din partea mea, fair este sa incerc sa scap de cat de multe se poate.
  Cum? Fentand si eu. Si stii de ce? Pentru ca nu exista consecinte. Iar daca sunt prins O DATA dintr-o suta, guess what? Cost of doing business! Cam asta ar fi, pe scurt, in opinia mea.
  Costurile oricum le platim noi cu totii, unii doar mai recupreaza din pierderi, asa cum incerc sa fac si eu…
  Ai si tu dreptate si fiecare le stie pe ale lui si nu sunt eu in masura sa spun ca asa cum fac eu este bine, fa si tu ca mine, asta nu ar fi fair, intr-adevar.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu