Joi seară în Energiea s-au strâns o grămadă de experimentalişti pentru vizionarea în premieră a documentarului filmat luna trecută de cei de la Grolsch.

Şi dacă tot erau adunate la un loc multe minţi creative, s-a reluat experimentul Out of time. Ne-am lăsat telefoanele şi ceasurile în nişte cutiuţe de la intrare şi am pătrus în lumea fără timp. O mostră a experimentului la care au fost supuşi cei 14 creativi pe dealul de la Runcu. 

Abia joi am înţeles mai bine prin ce au trecut locatarii din Hotel. Primele 15 minute au fost groaznice. Dacă încercaţi vreodată, o să vă daţi seama cât de dependenţi suntem de tehnologie. Dar nu din punct de vedere al informaţiei, fără ea putem trăi. Mai presus de toate e o dependenţă gestică. Rămas fără ceas şi telefoane, aveam tendinţa să-mi caut „scăpări” în momentele „moarte”. Iar astfel de momente există. Când interlocutorul se duce până la bar sau la baie, când merge să salute un prieten vechi. Rămâi singur la masă şi îţi cauţi de lucru. În mod normal te-ai uita la ceas (nu că te-ar interesa cât e ora) sau ai arunca un ochi pe Twitter. Dar într-o lume fără timp şi tehnologie nu-ţi rămâne decât să te uiţi pe pereţi (la propriu) sau să studiezi oamenii din jur. Şi să te gândeşti.

Într-adevăr, ai tendinţa de a te lega de diferite unităţi temporale aproximative pentru a estima cât e ceasul. De pildă, ştiam că documentarul va dura 30 de minute şi bănuiam că va fi difuzat după orele 23:00, aşa că înainte să iau înapoi ceasul şi telefoanele am estimat că e ora 1:00. De fapt era 00:45 iar petrecerea abia începuse.

S-a format o gaşcă foarte mişto după Experience Hotel (formată atât din experimentalişti cât şi din membri echipei care au pus la cale proiectul), abia aştept making-of-ul. Şi fără să mai prelungim momentul, vă las cu documentarul Grolsch Experience Hotel:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu