in Web

Nimic nou.

Anunţat săptămâna trecută, pluginul integrează toate add-on-urile reţelei sociale într-o singură interfaţă uşor de administrat. Pentru utilizatorul obişnuit e un pas important, pentru administratorii care ştiu puţin cod şi lucrează frecvent direct în sursă, nu e mare lucru. Poate doar un leac pentru lene.

Citiţi aici cum se instalează, e foarte simplu. După ce l-aţi setat, aveţi opţiunea de a adăuga un buton de Like (prefer codul custom, pe homepage îmi sunt afişate Likeurile către www.hoinaru.ro, nu cele către fiecare articol), buton de Send, Subscribe (pe mine nu mă ajută, prefer să ţin profilul personal doar pentru prieteni), formular de comentarii (nu ştiu dacă e o problemă cu tema mea sau face aşa peste tot, dar mi-a dispărut formularul clasic de comentarii în momentul în care am activat opţiunea comentariilor FB; deci nu e chiar plug-and-play).

Din cele 6 opţiuni ale pluginului am ales să testez doar Recommendations Bar – îl vedeţi în dreapta jos după ce daţi scroll.

Tot din categoria asta am ales şi widgetul Facebook Recent Activity – prezent pe sidebar. Mai există widgeturi pentru Like Box (mai uşor de customizat pentru cei atehnici, Like Button, Recommendations, Send Button şi Subscribe.

O opţiune interesantă este Social Publisher – care îţi permite să postezi pe pagina dedicată siteului/blogului şi pe profilul autorului (ex: Alex Ciucă a publicat un articol pe hoinaru.ro – cu link cu tot). Pe mine nu mă pasionează, dar are o logică şi cred că va avea succes.

Utilă este şi opţiunea de Insights, nu ştiu unde a dispărut după trecerea la Timeline.

Şi ar mai fi o mică-mare problemă (cu care poate că ar fi trebuit să încep) – la postare îmi dă nişte erori pe care n-am apucat să le investighez. Teoretic totul e ok după, doar că mă trimite într-o pagină cu nişte linii de cod. Not ok. Am înţeles că e un conflict cu anumite pluginuri.

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu