Am mai zis, societatea civilă nu există. Astăzi s-au strâns nişte oameni cărora le plăcea Institutul Cultural Român şi care au vrut să protesteze împotriva trecerii ICRului din administrarea Presedinţiei în cea a Senatului. Ordonanţa de urgenţă care stabileşte asta face parte din nişte jocuri ale USL pentru a mai obţine frâie ale puterii.

Diverşi simpatizanţi ai Institutului, aceşti ICR aficionados – dacă îmi permiteţi termenul – au făcut o adunare de protest la care s-au prezentat cu papioane la gât. Cel mai amuzant mi s-a părut că toţi cei cărora nu le păsa de Patapievici şi institutul lui s-au apucat să facă glume pe tema papioanelor. Deci nu numai că lumea n-a aderat la acest mic război al intelectualilor, dar a şi comentat de pe margine scuipând seminţe.

O foarte modernă punere în aplicare a bancului cu ursul şi cu şapca. Da’ de ce ai papion, băi intelectualule?

Şi noi ne aşteptăm să ne salveze clasa de mijloc?

Ne luaţi meciurile? Strigător la cer, să vină DNA-ul!
Ne luaţi ICR-ul? Da’ cine e, bă, institutu’ ăsta cultural până la urmă?

Nu luptăm pentru bine, pentru cum trebuie să fie lucrurile, luptăm pentru noi.

QED

1 comentariu. Leave new

 • Cel mai tare m-a enervat interventia Olgutei Vasilescu de azi de la Realitatea TV cand i-a luat peste picior pe Cristi Puiu si Ada Solomon – li se adresa nerespectuos de parca ar fi niste carpe. Cand a intrat in direct a si intrebat „cine-s aia din platou?” (care doreau sa i se adreseze).

  Cat despre Horia Patapievici, senatorul Olguta Vasilescu – Primar si fosta membra in Comisia de Cultura din Senat, l-a injosit cum nimeni nu ar trebui sa isi permita!

  „Eu pe Patapievici (nu domnul Patapievici) nici sa nu il vad, pai cum isi permite el […]; pai ce Patapievici […] …. […]! Acest Patapievici nu are ce cauta in fruntea ICR. ” Olguta.

  Jenant! Iar cand Ada Solomon i-a spus ca si Cioran a vorbit de rau poporul roman in scrierile lui, si Caragiale are scrieri negative la adresa poporului roman – de ce „ii vrea capul” lui Patapievici, Olguta spune sa nu faca comparatie intre personajul literar Emil Cioran si „acest Patapievici”.

  Ma uitam la emisiune si ma cruceam!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu