in Filme, Muzici, Teatru

În iunie începe Sezonul Polonia – România

Pentru prima oară în istoria relaţiilor bilaterale dintre România şi Polonia, va exista un sezon cultural dedicat celor două ţări. E interesant că Polonia și România aleg să întărească relațiile între ele chiar într-un moment în care vecinul lor comun este în război, iar amenințarea din Est e extrem de apăsătoare.

Despre asta e diplomația culturală: un mod de a-l cunoaște pe celălalt, astfel încât să nu ai alături un străin dacă apar probleme, ci un prieten.

Duminică seară a avut loc un recital al pianistului polonez Leszek Możdżer, un artist care îmbină muzica clasică cu jazzul, un nonconformist pentru care improvizația e ceva nativ.

Evenimentul a marcat o avanpremieră a sezonului cultural Polonia – România, care se va desfășura în perioada iunie 2024 – octombrie 2025.

Vor fi artiști polonezi pe care îi vom descoperi la FITS, la Festivalul Enescu, la TIFF și cu multe alte ocazii. Sunt deja plănuite zeci de evenimente care promovează cultura poloneză.

Desigur, artiștii români vor fi introduși publicului polonez în cadrul acestui demers fără precedent pentru cele două țări. Din câte am înţeles din discursurile oficialilor prezenţi la eveniment, lista încă e deschisă pentru cele 17 luni de sezon cultural, chiar dacă multe evenimente au fost deja stabilite. 

Urmăriți Institutul Polonez şi ICR pentru informații despre evenimentele programate în cadrul Sezonului Polonia – România. Nu sunt doar evenimente în București și marile orașe, ci vreme de 17 luni se vor întâmpla lucruri în toată țara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu