Nu sunt vreun Master Chef, dar nici nu mă apuc să fac ouă ochiuri şi cartofi prăjiţi dacă mă închizi în bucătărie câteva ore. Totuşi, când vine vorba de evenimente legate de gătit, am o anumită reţinere. Nu pentru că nu m-aş descurca, ci pentru că ştiu că sunt mulţi oameni mult mai pasionaţi şi mai talentaţi decât mine.

Şi cu toate astea am acceptat invitaţia celor de la Electrolux cu gândul că merg să degust şi poate să asist unul dintre bloggerii de food. Numai că la faţa locului ni s-au pus şorţurile pe masă, am primit în braţe reţete şi am fost îndemnaţi să gătim sub atenta supraveghere a bloggerilor culinari. 

După o scurtă oprire lângă ceea ce urma să fie tocana propusă de Ana, am făcut transferul către ceva care la prima vedere părea mai sofisticat – creveţii cu dovlecei ai Laviniei (aveam ulterior să aflu că, de fapt, e foarte simplă reţeta). Pentru că, nu-i aşa, când coechipiera vrea să gătească ceva complex, nu te poţi împotrivi. Şi iată-mă lângă o masă pe care stăteau paste, dovlecei, creveţi şi nişte parmezan. Evident, m-am apucat de ce era mai greu: am desfăcut cutiile de paste, le-am desfăcut şi pe alea de tomate, ba chiar am cărat şi oala cu apă. Şi cam atât 😀 În rest le-am lăsat pe fete să se desfăşoare. V-am zis, dacă e nevoie fac, dar dacă nu e nevoie…

În timp ce toată lumea se agita în jurul meselor şi pregătea cuptoarele, am stat puţin şi m-am uitat la toată forfota creată. Deşi teoretic erau 6 echipe, absolut toată lumea participa la realizarea reţetelor, de la oamenii din agenţie până la cei din marketingul Electrolux. O muncă de echipă construită (aveam să aflu ulterior) în urma a numeroase evenimente pe care le organizează cei de la Electrolux – multe dintre ele în cadrul proiectului Passion4Cooking. Se vede că în blogosfera culinară s-au putut întâlni pasiunea pentru gătit şi pasiunea pentru produs, astfel încât e greu să-ţi dai seama cine se va duce a doua zi să pună reţeta pe blog. Această contribuţie comună cred că poate face diferenţa într-o lume în care oamenii „de la client” zâmbesc frumos şi stau deoparte.

Cât despre produse, eu m-am simţit total depăşit. Aragazul meu clasic pare un bătrân demodat pe lângă plitele şi cuptoarele electrice, care nu numai că n-au nevoie de gaz, dar funcţionează pe baza unui câmp electromagnetic care induce căldura fără să încălzească spaţiul din jur. Majoritatea au touchscreen şi meniuri complexe pe care le poţi seta să-ţi gătească pizza, tot felul de paste sau prăjituri. Pur şi simplu alegi ce ai de gând să găteşti iar cuptorul ştie cât trebuie ţinută mâncarea şi la ce temperatură. Aproape SF! Mai multe despre gama Electrolux Inspiration găsiţi aici.

Din grupul culinar au făcut parte  MaziliqueMonica RoşuAna NaieLavinia StejereanuElena DavidMădălin Simion, iar în gaşca de „civili” au fostAndreea Burlacu, Make, Auraş, Alina Cst, Carmen Rusu, şi, undeva la întrepătrunderea acestor două grupuri, Exarhu.

Pentru că nu puteam să vă las nepedepsiţi, pe Facebook găsiţi un album foto de la eveniment (atenţie! conţine multe poze cu mâncare :D).

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu