in Casual stuff

Gata cu Euroins şi asigurările ieftine

Comisia de supraveghere a asigurărilor intenţionează să schimbe modul în care se face încasarea daunelor pentru RCA. Mai exact, a intrat în dezbatere publică o normă care ar urma să modifice traseul banilor. Dacă până acum luai banii direct de la asiguratorul celui vinovat, după introducerea acestei norme urmează să-ţi iei banii de la asiguratorul tău şi mai departe el să-şi recupereze banii de la asiguratorul vinovatului. Ca la CASCO.

Ideea e bună atât pentru asiguratori (care pierd bani în momentul de faţă în lupta preţurilor), cât şi pentru asiguraţi (care vor putea hotărî singuri cât de mult vor să stea după despăgubiri). Aparent măsura e menită să-i îngroape pe cei de la Euroins (care sunt lideri în topul reclamaţiilor) şi să-i responsabilizeze pe şoferi. Toţi cei care au avut de-a face cu Euroins, Astra sau Carpatica se rugau de oameni în stânga şi în dreapta să nu-şi mai facă asigurările în funcţie de preţ şi să se gândească puţin şi la nervii celui pe care îl lovesc. După poveştile tot mai dese cu ţepe de la Euroins, o grămadă de lume s-a reorientat sperând în acelaşi timp să nu dea în trafic peste un asigurat de-ai lor.

Dacă se pune în aplicare norma respectivă, şoferii vor trebui să aleagă în funcţie de serviciul cel mai bun, nu doar în funcţie de preţ. Bătaia se va duce pe tot felul de beneficii extra. Bineînţeles, vor rămâne cetăţeni care îşi vor face asigurări ieftine, convinşi fiind că „n-o să li se întâmple nimic rău lor”.

4 comentarii. Leave new

 • Hai nu, serios, pune-te în locul meu: Eu am 2 mașini. Una de „duminică”, iar cealaltă, de zi cu zi, o Dacia SuperNova.

  Dacia SuperNova este un junghi de mașină care, în ciuda zgomotelor pe care le scoate, își face treaba numai bine în bucurești: Gen, cărat frigiderul lu’ mamaie, mutat prietena dintr-un cămin în altul, dus chestii la țară, cărat cartofi de la piață și alte asemenea.

  În condițiile actuale, dă-mi tu un motiv rezonabil pentru care nu aș da 150 de lei pe RCA de la Carpatica și aș da 600 de lei pe un RCA care plătește daunele. Numai pentru nervii celuilalt? Știu, e mentalitate de român, dar… tu ai plăti 450 de lei numai ca să scutești un om pe care nu îl cunoști de nervi?

  Răspunde
 • o să inceapă lumea să ii vâneze pe ăia de la astra şi carpatica prin trafic.

  Răspunde
 • Andrei, nu zice nimeni sa-ti faci o asigurare foarte scumpa, ci doar sa dai un 50 de lei in plus ca sa ai o asigurare adevarata, nu o pseudo-asigurare.

  E ca si cum s-ar stabili ca toata lumea vine cu cate o sticla de Jack Daniel’s la un party si tu ai lua de la baieti una contrafacuta cu 10 lei mai ieftin. N-o sa bei tu din ea, dar frumos si normal e sa iei una buna.

  Răspunde
 • La un party imens la care nu cunosti pe nimeni 🙂 Ba chiar multi dintre invitati iti iau tot cheful :))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu