alina_4ani

Foto: Emilia Nicolae

O ştii pe Alina Manole? E o tipă care cântă folk foarte mişto.

Aşa mi-a zis o prietenă prin 2007. Și când am ascultat-o prima oară pe Alina chiar suna a folk. Dar lucrurile s-au schimbat de la un concert la altul, iar în 2011 se simțea puternic o influență de jazz. Era acel folk-jazz despre care vorbea de ceva timp și spre care s-a tot dus în ultimii 4 ani.

Duminică seară, pe scena Teatrului Excelsior a urcat o altă Alina Manole. La fel de emoționată, la fel de atentă la detalii, dar tot mai puțin folkistă. Cu Raul Kusak introdus în formula extinsă, bandul Alinei Manole a început să sune altfel. Întregul produs muzical a suferit modificări de abordare, pare că va evolua spre un fel de fusion-jazz care prinde și mai mult la public.

Concertul de aniversare a 4 ani de Lună Pătrată a fost o bucurie. Iar momentul invitatului special – Nicu Alifantis – a fost cireașa de pe tort.

Nu credeam că va evolua în direcția asta muzica Alinei Manole și în niciun caz nu credeam că o să-mi placă. Dar îmi place și sper să prind cât mai multe concerte în formula asta. Până atunci sper să prind live ”Joia Păcătoșilor”.