in Advertising/PR

Conferinţă de presă la Parlamentul European

conferinta_PE

Ieri am participat la o conferinţă de presă a Parlamentului European de la Strasbourg. Sau la ceea ce se numeşte aici conferinţă de presă. De fapt, conferinţele sunt un soi de sesiuni de Q&A cu jurnaliştii.

Programul este foarte strict, aceste conferinţe se desfăşoară pe bandă rulantă. Există un moderator, de obicei un secretar de comisie sau un asistent şi persoanele direct implicate în subiectul conferinţei de presă.

pupitru_PE

Noi am nimerit la raportul Tavares pe problema politicii din Ungaria şi erau numai jurnalişti maghiari plus vreo 2-3 din Portugalia şi Franţa. Teoretic multitudinea de limbi ar face dificilă comunicarea, însă fiecare pupitru este dotat cu microfon şi căşti conectate la cabinele interpreţilor. Spre deosebire de sala de plen, nu erau interpreţi pentru toate cele 24 de limbi oficiale ale UE (23, dacă excludem galica), însă erau vreo 16 canale pe care se traducea.

sala_conferinta

Sincer să fiu mă aşteptam la ceva mult mai elaborat, însă probabil că volumul mare de conferinţe obligă la eficienţă maximă.

Vizita la Strasbourg a fost posibilă la invitaţia biroului de informare a Parlamentului European şi a reprezentat prima din seria de vizite pe care reprezentanţii new media le vor face la Strasbourg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu