in Casual stuff

Cum îţi iei rovinietă de pe mobil

rovinieta_autoro

O bună perioadă de timp n-am cumpărat rovinietă decât pe perioade scurte de timp şi era o bătaie de cap să opresc de fiecare dată la anumite benzinării (nici acum n-au toate) şi să achit 13 lei. Pe de altă parte, nici nu obişnuiesc să ies cu maşina mea din oraş foarte des, aşa că n-avea sens să dau 125 de lei pentru tot anul. Maşină mică, motor mic, drumurile în afara localităţii sunt mai lungi decât ar trebui.

De prin primăvară treaba a devenit şi mai uşoară, am început să cumpăr prin SMS. Mesaj la numărul 7500 (Vodafone şi Orange) cu textul  „B30ABC A” – unde primul e numărul de înmatriculare şi A este categoria autoturisme. Cu menţiunea că intră în vigoare din ziua respectivă, deci puteţi cumpăra chiar când plecaţi la drum.

Dezavantajul e că poţi cumpăra doar pentru 7 zile, deci e un fel de soluţie de avarie în caz că ai uitat de rovinietă.

Pentru că mi-au picat mai multe drumuri în următoarea perioadă şi sigur o să ies mai des din oraş, am testat aplicaţia Auto.ro (link iTunes), care are şi opţiunea de cumpărare a rovinietei. În imaginea din dreapta vedeţi primele câmpuri pe care trebuie să le completaţi. La rovinieta pe 1 an va trebui să notaţi şi seria de şasiu.

Dacă alegeţi varianta de 7 zile cu valabilitate pornind din ziua curentă, veţi avea şi opţiunea de plată prin SMS, dacă vreţi să cumpăraţi pe o lună sau pe un an, va trebui să plătiţi cu cardul. E destul de normal, n-are sens să încărcaţi factura telefonică cu sute de lei.

După completarea primelor date urmează un ecran de review în care e afişată suma de plată, sunteţi redirecţionaţi la Libra Internet Bank, operatorul de plăţi care va prelua datele de card şi mai apoi primiţi confirmarea. Totul durează cam 5 minute şi aproape imediat vine pe mail chitanţa. În plus, dacă vă completaţi datele maşinii în aplicaţie, veţi primi şi o notificare în momentul în care expiră rovinieta, RCA-ul, ITPul şi restul de chestii trebuincioase. Din câte am înţeles, se lucrează şi la achiziţionarea de RCA tot prin intermediul aplicaţiei, alt pas înainte pentru confort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu