ideo_echipa

Vineri seară am ajuns din nou la Alexandria pentru o nouă porţie de energie de la cei 200 de tineri participanţi iubitori de teatru. Chiar mă întreba un prieten: „Cum, şi voi vă duceţi acolo ca să vă hrăniţi cu energia puştilor ălora?” – „Da. Exact asta facem.”.

Gala de închidere a festivalului a fost o explozie de bucurie atât pentru participanţi cât şi pentru organizatori. Casa de Cultură din Alexandria era plină-plină, s-a stat pe scări şi în picioare, pe margine. S-a aplaudat minute în şir, toată lumea era cu zâmbetul pe buze. Chiar dacă au fost doar câţiva premianţi, toată lumea a câştigat. E un clişeu, dar aici chiar aşa a fost, pentru că Ideo Ideis nu e despre competiţie, ci despre prietenie, experienţa acumulată, exerciţiu, dezvoltare personală şi auto-cunoaştere. 

Şi ca să întărească ideea asta, juriul a decis împreună cu organizatorii ca începând cu anul viitor să nu se mai acorde premii individuale. Cel mai bun actor, cea mai bună actriţă, cele mai bune roluri secundare, toate sunt nişte distincţii care nu îşi au locul într-o tabără de dezvoltare pe echipe. Aşa că începând cu ediţia a 9-a se vor păstra doar premiile pentru cele mai bune trupe înscrise în competiţie. Anul acesta premianţii au ocazia să joace la FITS, Godot şi Undercloud, o experienţă extrem de importantă pentru nişte puşti de 16-17 ani. Pentru unii va fi doar un pas mic în cariera ce deja se anunţă lungă şi strălucitoare.

Tot un pas mic s-a făcut şi în ceea ce priveşte cultura din Alexandria. După multe încercări, oraşul a câştigat un loc în care se vor juca spectacole periodic, pe tot parcursul anului. Încă nu e vorba de Casa de Cultură, ci de Restaurantul Conciato, care a găzduit la ediţia a 8-a câteva spectacole invitate. Poate că până anul viitor acest pas mic va demonstra autorităţilor că oamenii din Alexandria chiar merită o sală decentă de spectacole şi evenimente periodice, nu doar 10 zile pe an.

Nu s-a plâns prea mult după Gală, toată lumea era ocupată să se bucure de ultimele ore petrecute alături de noii prieteni şi să stabilească întâlniri pentru anul viitor, când se vor întoarce la Alexandria pentru un nou pas din aventura Ideo Ideis.

Ideo Ideis este un proiect finanţat de A.F.C.N, realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului şi sprijinit de Memo Plus ca parte din proiectul „Români frumoşi”. Evenimentul și-a găsit prieteni la VolksbankRinfMillefiori, Illy, H&MTelDrumPro Invest, EuroCar, Aurelian Săndulescu și SC Brain SRL.

Parteneri: Primăria Municipiului AlexandriaIndygenBORȚUN•OLTEANUFITSUNATCGodot Café-TeatruMuzeul Județean TeleormanSocietalWeAreHereConciato, Focus pe Germană, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Catalactica, Consiliul Județean Teleorman, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu