in Casual stuff

Avem prima Smart Classroom. Ce facem cu ea?

smart_classroom

Azi s-a inaugurat la Şcoala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu prima clasă digitală din România. Echipată cu tablete Samsung Galaxy Note, un Smart TV şi un E-Board, clasa arată impecabil. Dacă vreţi, e următoarea generaţie după laboratoarele de informatică ce se inaugurau cu aplomb la începutul anilor 2000. S-a schimbat deceniul, s-a schimbat şi tehnologia. Au venit şi azi Ministrul Învăţământului, Primarul Sectorului 3, plus alte câteva „gulere albe”.  Speechuri, mulţumiri adresate celor de la Samsung, discursuri despre tehnologizare şi viitorul învăţământului.

Însă mult mai important este ce se întâmplă după această festivitate de inaugurare. M-aş bucura să se organizeze un eveniment şi la final de an şcolar, cu elevii de clasa a XI-a şi a XII-a care vor parcurge acest opţional intitulat „Succesul profesional”. Materiale digitale există, momentan e vorba de un curs electronic (nu ştiu dacă e chiar un manual digital). De văzut cu ce vor rămâne elevii după acest an. Aş vrea să particip la o discuţie cu ei şi să aflu cum i-a ajutat clasa asta digitală şi cât au folosit tabletele în scop academic. Mi-ar plăcea chiar ca cei de la Samsung să iniţieze acest follow-up pentru că altfel donaţia lor se rezumă doar la o sumă de bani. Nu spun că e de neglijat, însă ar putea fi loc de mai multă implicare.

Şi sper din tot sufletul ca această clasă să nu devină un „Graal” al liceului Kretzulescu, de care se pot atinge foarte puţini elevi. Ţin minte că în şcoala generală şi chiar şi prin liceu erau anumite laboratoarea de informatică în care nu intra chiar oricine, ca să nu cumva să se strice aparatura. Iar selecţia era atât de dură încât echipamentele alea se uzau moral fără să aibă prea multe ore de funcţionare la activ. Şi ajungeau să fie depăşite, moment în care se inaugura un alt laborator ultra-performant şi cel vechi era disponibil pentru toată lumea.

Apropo de Educaţia în era digitală şi dilemele mele din acel articol, tabletele din Smart Classroom nu erau securizate în niciun fel şi sunt destinate să rămână în clasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu