S-a calificat România la baraj, avem biletele pentru şansa de a mai juca două meciuri în urma cărora să se stabilească dacă merităm să ne facem de râs la Cupa Mondială sau la vară va trebui să plângem în pumni vizionând reluări ale meciurilor Generaţiei de Aur.

Ca să scăpăm pe viitor de emoţiile calificării, cred că am o soluţie foarte bună pe care nu ne rămâne decât s-o punem în practică: în loc să ne batem pe 14 locuri (sau câte or fi) cu super puteri europene, ce-ar fi să ne înscriem noi în AFC? Adică Federaţia Asiatică de Fotbal. În felul ăsta ne-am putea bate pe 4 locuri de calificare cu Australia, Japonia, Coreea de Sud şi Iran, plus Uzbekistan şi alte naţii din partea aia a locului. Sau, dacă nu sunt suficienţi asiaticii din Dragonul Roşu ca să putem face parte din AFC, măcar Oceania să ne primească. Mai ales că australienii s-au mutat la vecinii asiatici ca să aibă o competiţie mai aprigă.

N-ar face naţionala lui Piţurcă cele mai mari scoruri cu Tahiti? N-ar marca Bogdan Stancu din toate poziţiile cu Insulele Solomon? Dacă pe ospătarii din Andorra i-am bătut mai greu, pescarii din New Caledonia sigur nu ne scapă! Sigur, n-am avea locul asigurat, ci doar un baraj cu echipe din America de Sud, anul ăsta Uruguay. Dar Cavani, Suarez şi Forlan nu ne mai sperie, am făcut un egal cu ei anul trecut, deci sigur putem face şi la baraj o figură frumoasă.

Singura problemă ar putea fi distanţa geografică, dar până la urmă mutăm ţara cu totul şi lăsăm ungurilor în grijă spaţiul carpato-danubiano-pontic. Şi noi ne putem muta în Australia, că şi aşa e nelocuit continentul ăla în mare parte. Aş zice să începem chiar de acum mutarea asta şi să trimitem întâi etniile minoritare. Şi dacă se acomodează mergem şi noi. Ce nu face românul pentru un loc la Mondial?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu