in All Sports

Apropo de Dan Petrescu şi Premier League

premier_league

Cam o dată la două săptămâni se vorbeşte despre schimbări de antrenori în Premier League.  Presa din România îl pune de fiecare dată antrenor pe Dan Petrescu ba Cardiff, ba la Chelsea, ba la Crystal Palace. Însă omul rămâne de ceva timp la Dinamo Moscova şi pare că mai durează până să facă pasul spre Anglia.

Ca să vă faceţi o idee cât de greu ajungi să antrenezi în Premier League, să luăm exemplul lui Ole Gunnar Solskjaer, care a antrenat 3 ani la echipa de rezerve a lui Man United, a câştigat titlul acolo, s-a dus la Molde, a luat de două ori titlul şi o dată cupa în Norvegia şi abia acum se pare că va ajunge să o antreneze pe Cardiff City. Omul a demonstrat în Anglia că e un antrenor de viitor, a demonstrat şi în Norvegia, e mult mai bine cotat decât Petrescu. Şi dacă el cu chiu, cu vai îşi găseşte o echipă din Premier League, ce şanse reale credeţi că are al nostru?

6 comentarii. Leave new

 • Cum spuneam și pe twitter, comparație merge până la un punct. Nu știu dacă Dan Petrescu va ajunge să antreneze în Premier League, dar Dinamo Moscova mi se pare o pălărie mult mai mare decât echipa de rezerve a Manchester sau Molde pe care din câte îmi aduc aminte și Steaua a reușit să o învingă destul de ușor.

  Dan Petrescu a câștigat campionatul României cu o echipă încropită din tot felul de personaje, s-a descurcat decent prin Rusia de a ajuns la ei într-o echipă de top. Să vedem în prima parte a lui 2014 dacă știe să construiască și să performeze cu Dinamo Moscova, iar prin 2015 dacă are continuitate face pasul spre o echipă din vestul Europei.

  Răspunde
 • Campionatul Norvegiei e mult mai bine vazut decat cele din Est (Romania, Rusia). Chiar daca valoarea e sub cea din Est. Cred ca Dan Petrescu a avut la dispozitie timp sa demonstreze la Dinamo Moscova, titlul n-are sanse sa-l ia.

  Răspunde
  • De cine este văzut campionatul Norvegiei mai bine? 🙂
   Echipele rușești au bugete fabuloase și au ceva performanțe și prin Champions League și Europa League.

  • Da, stiu, insa sunt mai bine vazute campionatele vestice. uita-te cati rusi sunt adusi in Vest si cati nordici 🙂

 • in locul lui Dan sa fiu (nu sunt totusi) as sta linistit la Dinamo vreo 2 ani. Echipa acolo se face in timp (la cate transferuri s-au facut acolo) si apoi poate sa faca si pasul asta. Daca cineva il vrea, evident.

  Răspunde
  • Mie mi se pare ca nu avanseaza deloc. Au scăpat de Anzhi, au şanse mai mari la cupele europene. Dar să câştigi campionatul în Rusia e greu de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu