in Web

google-plus-facebook-friends-circle-friendship

Mi-am făcut încă de la început cont de Google Plus, ca un early adopter ce sunt, şi am uitat de el pentru că era foarte anapoda de folosit. Doar că de la o vreme încoace am început să folosesc G+, chiar dacă momentan trimit doar linkuri acolo şi mai urmăresc de pe tabletă ce se întâmplă în feed. În plus, am început să apăs mai des butonul de +1, măcar să ajut în Google un articol bun. Şi chestia asta era complicată printr-un cont secundar, aşa că am ajuns să caut metode prin care să muţi un profil de Google+ pe altă adresă de email (gmail sau google apps).

În primul rând trebuie să aveţi în vedere că vă transferă doar Cercurile. Informaţiile de la About, pozele, postările, toate rămân pe vechiul cont. Care nu dispare de tot. Puteţi să-l ştergeţi, să anunţaţi că nu-l mai folosiţi, să restricţionaţi cât mai mult accesul. Dar n-o să dispară singur. Paginile administrate de acel profil vor rămâne acolo şi ele.

E foarte important să aveţi două conturi cu nume identice, altfel nu merge transferul. În plus, mare grijă cu schimbarea de nume, în decurs de 2 ani vă puteţi schimba numele de pe Google+ de 3 ori. De nume depinde CustomURL-ul (vanityURL) pe care îl primiţi. Şi apropo de asta, dacă aveţi deja un VanityURL la vechiul cont, o să rămână acolo.

După ce aveţi toate lucrurile pregătite, intraţi aici şi apăsaţi pe „Transferați conexiunile dvs. Google+ în alt cont” (sau echivalentul în engleză). După ce completaţi informaţiile mailului pe care va fi transferat contul de Google+ urmează o perioadă de 7 zile după care cele două conturi sunt aproximativ inutile timp de 48-72 de ore. La mine a durat vreo 3 zile până s-a făcut transferul complet de cercuri.

La final trebuie refăcut authorshipul dacă aveaţi aşa ceva pe blog, trebuie completate toate datele, pusă poză de profil etc. Şi mare atenţie! Nu se poate face acest transfer decât o singură dată la fiecare 6 luni.

Din păcate n-am o soluţie încă pentru VanityURL, nu mă lasă să pun nici +AlexandruCiucă (+AlexCiucă era contul vechi) fără alte caractere la final, dar mai sap. Până atunci mă găsiţi aici.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu