in Filme

Cele două filme de sâmbătă

banks_monumentsmen

Saving Mr. Banks – un film cu o distribuţie excelentă, o poveste cu mult potenţial şi un trailer care promite prea multe. Mă aşteptam la ceva mult mai haios, filmul e o dramă în toată regula. Sunt cam două filme combinate destul de aiurea, ba cu planul comic, ba cu planul dramatic. Încă o poveste adevărată, cum e moda în ultimii ani. Merită văzut dacă vă plictisiţi, cred că a ieşit din cinematografe, oricum a rulat destul de puţin, eu l-am prins pe ultima sută de metri.

The Monuments Men – bună de tot povestea – şi asta după un caz real. Trupa de bătrânei cu George Clooney în frunte reuşeşte să încropească un film bunicel, în genul filmelor de război din anii ’50. Nemţii şi ruşii sunt ăia răi, americanii sunt naţiunea salvatoare, francezii sunt şi buni şi răi. Firul poveştii se pierde la un moment dat în detalii, se înghesuie cam multe amănunte, dar norocul filmului a fost distribuţia.

3 comentarii. Leave new

  • Saving Mr. Banks merita si ar trebui vazut in context, dupa filmul lui Disney si eventual dupa (cel putin) prima carte din seria Mary Poppins. Mie personal mi-a lasat un gust amarui – ca dupa o bere buna. E demonstratia excelenta ca ochii unui copil imbraca personajele cu metale pretioase, chiar daca acestea nu le merita. Pana la urma, e o lectie de viata.

    Răspunde
  • Corect, Irina, dar trailerul nu promitea altceva? Recunosc, am ales filmul dupa cele 2-3 poante si dupa feelingul acela al inceputului de secol 20.

    Răspunde
  • Asta spun, ca eu am filtrat trailer-ul prin ce informatii aveam deja din sursele sus-numite. N-as sti sa iti spun cum il percepe cineva care nu are aceste detalii :), stiu insa ca eu una nu am regretat timpul petrecut urmarindu-l.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu