in Casual stuff

Am vorbit cu Maria şi a fost ciudat

Recent mi s-a întâmplat să am o problemă cu o depunere la ING şi am folosit linia telefonică directă din bancă. În loc de o persoană din call center mi-a răspuns Maria, robotul pe care cei de la ING l-au anunţat la sfârşitul anului trecut.

Am vrut încă de atunci să mă înrolez în sistem cu vocea, însă n-am mai avut nicio problemă între timp şi am uitat complet. Şi, deşi ştiam că urmează să fie introdusă modalitatea asta de rezolvare a problemelor, m-am blocat. Super ciudat să ştii că la capătul celălalt nu e un om, ci un robot care încearcă să-ţi identifice problema pe baza unor cuvinte cheie pe care le zici.

Prima senzaţie a fost să nu mai folosesc propoziţii obişnuite, ci cuvinte cheie, ca să se prindă Maria ce vreau. Probabil că procesul va fi mai simplu odată ce îmi înregistrez vocea în sistem şi o folosesc drept parolă. Dar tot rămâne o interacţiune neobişnuită. Şi problema e că genul ăsta de roboţi urmează să apară în tot mai multe contexte, ne vor asista tot mai mult în viaţa de zi cu zi. Iar eu mi-am dat seama ca prefer să vorbesc cu un om, nu cu un robot.

Dacă vreţi detalii despre cum e cu Maria şi autentificarea prin voce, găsiţi la Radu un articol detaliat.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu