romania_conteaza

Anul acesta nu avem ediţie de Festival Enescu, însă organizatorii au decis în premieră să separe Concursul Internaţional George Enescu de Festival. Astfel, concursul şi festivalul se vor organiza alternativ, o dată la 2 ani.

Timp de 3 săptămâni, în perioada 6 – 27 septembrie va avea loc a XIV-a ediţie a concursului care are 4 secţiuni: vioară, pian, violoncel şi compoziţie. 240 de concurenţi din 36 de ţări, de pe 5 continente.

Fiind o premieră absolută, e îmbucurător că atât de mulţi parteneri au hotărât să se alăture Concursului. Trei televiziuni de top vor promova competiţia: France 24, Mezzo şi Euronews. Lor li se adaugă Televiziunea Română, care este co-producător al Festivalului şi acum şi al Concursului Enescu.

La Gala de Deschidere din această seară vor concerta doi laureaţi ai competiţiei, violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Amir Tebenikhin.

Ediţia din acest an a fost comunicată sub deviza #RomâniaContează.

Accesul este liber, însă a fost nevoie de înregistrare pe site deoarece există o mulţime de iubitori de muzică clasică interesaţi. Momentan toate locurile sunt epuizate, dar Gala de Deschidere şi finalele vor fi transmise pe TVR2, iar doritorii pot viziona semi-finalele şi finalele pe nişte ecrane ce vor fi amplasate în Piaţa George Enescu, în faţa Ateneului.

Puteţi urmări Concursul Enescu pe Facebook, Twitter, Instagram, dar şi prin intermediul aplicaţiei mobile (Android, iOS) unde se poate asculta live competiţia.