vioara_enescu

Toată lumea a criticat amenajarea de la Universitate, din zona statuilor, dar se dovedeşte a fi o idee foarte bună. În ultima vreme au fost o grămadă de evenimente acolo, de la campionatul de baschet 3×3 până la concerte şi piese de teatru. Zona aia care era plină de maşini şi de parcagii a devenit un spaţiu cultural pentru bucureşteni. Sigur, e mult ciment, ne-am săturat de ciment, dar centrul capitalei nu-i pădure, să ieşi la aer. Plus că Cişmigiul e la 2 paşi. O piaţă publică în sensul vechi al cuvântului nu aveam exceptând spaţiul înghesuit de la fântâna de la Arhitectură.

Bulevardul Uranus e un real succes, ajungi imediat de la Casa Poporului până la Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei au început să fie scoase scaunele şi mesele. Vara viitoare va fi cool să stai pe Calea Victoriei duminică dimineaţa la terasă, vă spun! Deja sunt câteva mese la Capşa, nu s-a mai întâmplat asta de 50 de ani! Comuniştii considerau asta un obicei burghez şi l-au interzis.

Teatrele sunt pline şi nici n-a început bine stagiunea, e bătaie pe locuri la Enescu, oraşul respiră cultură. Şi-mi pare că lucrurile merg spre bine, măcar în centru. Eu mă îndrăgostesc periodic de Bucureşti, cu toate neajunsurile lui cu tot.

PS: cineva să-i dea un mare ecler omului care a venit cu ideea beculeţelor magenta pe toată bucata dintre Romană şi Universitate.

Şi cu play, că oamenii chiar sunt încă frumoşi 🙂

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu