superscrieri_gala

În seara asta, în timp ce mă uitam la cel mai emoţionat Sorin Trâncă din câţi am văzut, mi-am adus aminte de prima întâlnire “de împrietenire” cu cei de la Friends. Despre planurile pe care le avea Fundaţia Friends for Friends, despre visul nebun al unui publicitar absolvent de jurnalism.

Au trecut fix 4 ani de atunci şi chiar se pare că primul obiectiv începe să se îndeplinească. Gala Premiilor Superscrieri a strâns la ArCuB foarte mulţi jurnalişti buni. Cei mai buni, aş putea spune. Fie că erau în juriu sau erau nominalizaţi, presarii s-au adunat ca la un adevărat Pulitzer românesc.

Cu ajutorul sponsorilor, al susţinătorilor, al cititorilor care au lecturat şi au propus, premiile Superscrieri au devenit ceea ce iniţiatorii şi-au propus de la început. Un premiu relevant pentru jurnalism, pentru scrierea de calitate.

Au câştigat materiale care deja au făcut turul României pe internet. Bruce LeeTransnistria şi un articol foarte drag mie, scris de Viorel Ilişoi. Lista completă va apărea mâine pe net, însă mai important e că în seara asta s-a coagulat o nouă breaslă, cea a jurnaliştilor de pe net, care schimbă lumea din share în share.