in Casual stuff

Apropo de abuzurile Poliţiei Locale din Centrul Vechi

Acum câteva săptămâni a fost bătut Ştefan Mako, anul trecut l-au căpăcit pe Ellunes. Astea sunt doar două exemple de abuzuri nasoale ale Poliţiei Locale din Centrul Vechi. Privită în ansamblu, situaţia nu e deloc surprinzătoare. Poliţia Română nu e deloc ce ar trebui să fie, plus că zona e una cu risc mare.

Adună sute de cluburi, baruri şi restaurante într-un perimetru mic şi vei obţine cea mai mare densitate de interlopi. Parcagii şi şefii lor, prostituate de toate felurile cu peştii lor, droguri, alcool de contrabandă, taxe de protecţie, toate fac parte din lumea ascunsă a Centrului Vechi. Nu le vedeţi? Deschideţi ochii.

Ziua, Centrul Vechi este un loc relativ sigur, deşi ştiu câţiva oameni care au păţit tâlhării chiar şi în amiaza mare. Însă noaptea lucrurile se schimbă. În mod normal nu e nimic periculos pentru petrecăreţii de rând, niciun interlop nu are de ce şi n-o să accepte să fie tâlhăriţi oameni obişnuiţi pentru câteva sute de lei. Dar parcagii, drogurile, curvele, astea sunt afaceri care fac mulţi bani şi care ar trebui oprite de Poliţie.

Eh, imaginaţi-vă că nu vor ajunge la acea secţie cei mai politically correct agenţi disponibili. N-o să trimită nimeni acolo oamenii rezonabili din poliţie, pe cei care reuşesc să bată infractorul cu argumente. Nu, sunt nişte gigei cu mult tupeu, obişnuiţi cu greutăţile, care nu se pierd uşor, şi care mai au şi de îndurat tot felul de situaţii dificile în fiecare zi.

Acolo soluţia ar fi să existe mult mai multă poliţie, plus un şef foarte capabil, care să ţină situaţia în mână. Dar nu ştiu dacă se vrea asta.

UPDATE: Mi s-a atras atenţia pe Twitter că e vorba de abuzurile Poliţiei Române, nu cea Locală. Însă ideea rămâne, sunt acolo oamenii mai duri, nu neapărat cei mai capabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu