robbie_williams

Foarte simpatic clipul postat de Robbie Williams pe Facebook. Omul caută un job adevărat în Germania, multe branduri au intrat în joc şi au postat chestii, generaţia tânără s-a entuziasmat, avem încă un exemlu de ghiduşie pe care s-o punem în prezentările noastre despre Social Media. Doar că Social Media nu despre asta este. Nu înseamnă răspunsuri şirete date de pe pagini ale unor branduri uriaşe către staruri rock.

Social media e, de cele mai multe ori, despre oameni nemulţumiţi care îţi pun întrebări la 2 noaptea, despre comunicarea programului de sărbători cât mai eficient către toţi clienţii, despre cum faci să schimbi un aspirator stricat, despre cum deblochezi un SIM, despre recomandări pe care le dai unui client duminică dimineaţa, despre mulţumiri, despre încurajări, despre interacţiune.

Şi hai să fim serioşi, cei mai mulţi nici nu vor ajunge să aibă acces la o pagină a unui brand atât de mare. Nu vorbim aici de ţări ca România, aici degeaba ai acces la pagina brandului X, dacă vrei să faci ceva durează vreo 3 săptămâni până când ideea ta pleacă din agenţie, ajunge la client, clientul dă mai departe la şef, şeful trimite în afară, cei de la centru dau la şefi, şefii aprobă, pe urmă aprobarea pleacă pe acelaşi drum până în ţara slab dezvoltată. Deci excepând cazul în care soarta vă duce prin ţări străine, n-o să aveţi acces la niciuna dintre paginile care au comentat mai sus.

În plus, chestia asta n-o să treacă mai departe de grupurile de social media wannabes, sau social media enthusiasts sau cum vreţi să le ziceţi. Pentru că omul de rând nu vede nicio utilitate, nu înţelege coolness-ul şi o să uite imediat după ce a plecat de pe pagina respectivă.

 

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu