Mi-a sărit lumea în cap că n-am mâncat ce trebuia în restaurantul “La Plăcinte”. Păi cum să mergi la un restaurant de plăcinte şi să nu mănânci plăcinte? Păi cum să ratezi asemenea bunătăţi? Ok, my bad.

Şi s-a deschis pe la Baba Novac (mai exact, undeva între Piaţa Muncii şi Baba Novac) un “Plăcinte Point“. Un fel de pick’n’go, care are şi câteva mese. Doar plăcinte şi sucuri, aceeaşi franciză. Au plăcintă domnească cu varză murată, cu brânză de oi, cu piept de pui şi caşcaval, învârtite cu mere, vişine şi dovleac, plus ceva shakeuri. Am luat cu vişine, mere şi una domnească, cu piept de pui şi caşcaval. Au fost 24 de lei pe care mai bine îi dădeam unui om de pomană. Sau unui parcagiu (şi eu nu dau niciodată bani parcagiilor).

Înţeleg că oamenii sunt specializaţi pe plăcinte, aşa că mă aşteptam să fie excelente. Doar că astea cu fructe sunt absolut banale, şi să dai 7 lei pe o bucată de plăcintă este enorm. Ba nu, mint. Să dai 7 lei pe plăcinta AIA este enorm.

Cât despre plăcinta domnească, are un gust de parcă puiului i-a părut rău că a fost tăiat şi făcut plăcintă. Simţi în gură regretul, dar e foarte probabil să fie regretul tău personal, că ai dat 11 lei pe aşa ceva. Ce-i drept, are mult pui. Aş prefera să aibă mai puţin pui şi mai mult gust.

Deci da, m-am lămurit şi cu “La Plăcinte”, ne orientăm spre ceva mai interesant.