anfield_road

Deşi urmăresc meciurile lui Liverpool FC de prin 2001, n-am ajuns niciodată pe Anfield. Bilete de avion găseşti, mai ales de când s-au băgat zboruri directe, dar mai complicat era cu biletul pentru meci. M-am înscris de câteva ori pe nişte liste de aşteptare, m-am tot gândit în ce moment al sezonului ar fi potrivit să mă duc, am amânat mereu visând la ziua în care o să ajung acolo. Mă împăcasem cu gândul că o să merg pe stadion abia după ce Steven Gerrard, căpitanul legendar, va fi părăsit formaţia.

Asta până când a venit cea mai bună zi de marţi din lume şi cei de la Carlsberg mi-au propus să merg pe Anfield :D  Şi nu oricum, ci în cadrul experienţei #JoinTheGreats, ceva ce n-aş fi avut ocazia să trăiesc dacă nu eram blogger (ok, mai era o variantă să fiu norocos şi bun la fotbal în acelaşi timp, dar bine că m-am făcut blogger). Carlsberg a fost vreme de 18 ani sponsorul principal pe tricourile lui Liverpool FC, din 1992 până în 2010. Încă deţine recordul de durată pentru un parteneriat dintre un brand şi o echipă de fotbal din Anglia. 

Pentru că au fost pe pieptul jucătorilor în timpul tuturor performanţelor importante din 2001 încoace, e absolut normal să asociez berea Carlsberg cu Liverpool. Şi să o prefer în detrimentul concurenţei :P Mai ales că parteneriatul a continuat, Carlsberg este unul dintre sponsorii echipei şi face tot felul de chestii mişto în materie de comunicare (chiar dacă pe tricouri e alt sponsor acum).

Ce înseamnă #JoinTheGreats, pe scurt? Voi vizita stadionul, muzeul, îi voi cunoaşte pe Robbie Fowler, Jason McAteer şi Didi Hamann (unul dintre oamenii care au intrat la pauză în celebra finală UCL de la Istanbul şi care au schimbat total cursul jocului), voi merge pe stadion la meciul dintre Liverpool şi QPR, iar duminică voi juca un meci, pe Anfield! Cum ziceam, once in a lifetime experience :)

Alături de mine vor fi cei 3 câştigători ai campaniei Join The Greats, desfăşurată în luna martie. Cei 3 norocoşi s-au înscris în competiţie, au băut multă bere, au răspuns la 50 de întrebări despre istoria lui Liverpool (destul de grele, eu am obţinut 43 de puncte din 50), iar apoi au fost selectaţi alături de alţi 7 concurenţi pentru o zi de antrenament cu o legendă din fotbalul românesc. Au trecut prin câteva probe fotbalistice, s-au descurcat bine şi au câştigat o experienţă de neuitat pe Anfield Road.

Treaba asta cu #JoinTheGreats a început în Irlanda anul trecut, tot cu cele 3 legende ale lui Liverpool şi o super idee. A se observa reacţia tipei de la 1:17 :D Epic lady is epic! Cum zice Jason McAteer, if Carlsberg did reactions…

Deci pregătiţi-vă, de vineri încolo urmează multe poze din Liverpool. Multe. Şi fiţi pe fază, Carlsberg o să mă ajute să ofer şi nişte premii direct din magazinul oficial al lui Liverpool, dar despre asta vorbim mâine pe Facebook :D

Foto via