burgerfest_2015

Deşi am aşteptat cu entuziasm festivalul burgerilor, prima ediţie m-a cam dezamăgit. E clar că aveam aşteptări mari, însă nu mi-a trecut prin cap că e greşit conceptul înainte să ajung acolo.

Burgerfest e un festival foarte corect, cu iarbă verde, căpiţe de fân, băncuţe, bere şi concerte, păcat că e cu burgeri. Burgerii ăştia hipstereşti pe care îi mâncăm la restaurante cu nume fistichii nu sunt tocmai fast-food. Iar noţiunea de festival se potriveşte mai degrabă cu hotdogi, mici şi cârnăciori. Mai exact, problema a fost că nimeni, în afară de Burger Van, nu era pregătit să facă burgeri la foc automat. Până la urmă e normal, dacă vrei burgeri rapid mergi la fast-food.

Date fiind locul şi numărul de oameni, produsul final era unul extrem de slab şi îţi strica experienţa cu totul. Cei de la Burger Van am văzut că se mişcau mai repede, însă la BurgerBar, de exemplu, primeai o chiftea, două bucăţi de chiflă şi nişte legume deasupra. Sosuri îţi puneai tu din câteva tuburi aflate la cortul lor. Care sosuri se cam terminaseră duminică la 14:00.

Cei de la Bistro de l’Arte aveau nişte reţete ciudate, la Combo Diner era aglomerat însă toată lumea se plângea că au un produs banal, iar singurul burger vegetarian era la Modelier şi cică n-a fost bun deloc.

N-o să mă apuc să hateresc pe tema “dăm 15 lei ca să intrăm într-un food court în care să mai dăm 20 şi ceva de lei pe un burger”, ţi se vindea experienţa, concertul, nu accesul la burgeri. Noi ne-am asumat asta şi a fost foarte ok, dar nu înseamnă că vom mai experimenta şi anul viitor. Deşi organizatorii şi-au dat silinţa, problema e la produsul final. Iar dacă vrei să mănânci ceva bun mergi la restaurant, aştepţi jumătate de oră şi savurezi în linişte un burger.

Foto: Pyuric