Mi-am dat seama că, după mai bine de 12 ani de locuit cu o centrală termică în casă, viaţa e pustiu dacă nu ai apă caldă la o apăsare de buton şi căldură din octombrie până în aprilie. Şi cum 35 de moşi şi babe sunt greu de convins că e ok să-ţi pui centrală şi nu le aduci bomba pe scară, iar ţeava de gaze până la etajul 10 costă cât jumătate de Logan, mă gândesc să montez o centrală electrică.

Am făcut ceva cercetări, dar am nevoie de o părere de la cineva care ştie cazuri concrete de oameni cu centrală de-asta. Ce sugestii aveţi privind puterea? Eu mă gândesc la una de 9kw, cea de 6kw cred că e la limită pentru un apartament. Costuri pe perioada iernii? Alte idei? E diferenţă mare faţă de o centrală pe gaze?

Am auzit inclusiv de cineva care şi-a negociat direct cu Enel costul per kilowat, după ce au tras un cablu trifazic, centrale am văzut că sunt şi pe conectare la 220V, şi la 380V, momentan n-am făcut nicio alegere, doar mă documentez. Aş prefera Vaillant că sunt obişnuit cu brandul şi a funcţionat ok.

Later edit: am amânat instalarea pentru anul viitor, dar am strâns nişte costuri aici.

vaillant_eloblock