shutterstock_274445123_small

Zilele trecute, pentru că am scăpat rapid dintr-o întâlnire fructuoasă, am oprit la cofetăria Alice ca să mă premiez cu o savarină şi un ecler. Am parcat maşina în poziţia oficială de “intru şi eu 5 minute, nu stau mult” şi am ieşit din habitaclu. Până să fac paşi am văzut că erau acoperite toate geamurile cu ceva hârtie şi era un afiş. “Stai să vezi că i-a închis şi pe ăştia ANAF-ul” m-am gândit imediat. Când colo, afişul anunţa un concediu de odihnă de pe 20 iulie pe 10 august. Aia e, viaţa merge mai departe şi fără savarină. Dar pofta nu trece aşa uşor, prin urmare am trecut pe la cofetăria Liliana (e pe la intersecţia Turda cu Ion Mihalache).

Paranteză: aţi observat că o mulţime din cofetăriile şi covrigăriile de la noi au nume de femei? Liliana, Georgiana, Alice, Ana şi o grămadă de alte femei. De ce? N-ar mânca nimeni de la cofetăria Marcel? Marcel nu ştie să facă amandine bune? 

Aşa, deci opresc la Liliana, şoc şi groază! Şi acolo e concediu de odihnă de pe 10 iulie până pe 2 august!

Eu înţeleg că oamenii au nevoie de concediu, la fel cum înţeleg şi că e mai puţină populaţie în oraş pe parcursul lunii iulie, dar cum să iei oamenilor dreptul la o prăjitură bună? Pentru asta a oprit Radu Vasile minerii la Costeşti? Ce mai înseamnă să fii mafiot dacă nu o tartă cu fructe savurată în miezul zilei? Înţeleg că e cald, dar e vreun spital care se închide timp de o lună pentru concediu? E vreo secţie de poliţie care nu mai prinde răufăcători în perioada estivală? Cofetăriile bune, alături de spitale, secţiile de poliţie şi magazinele Mega Image sunt nişte obiective de interes naţional, n-ar trebui închise oricând vrea conducerea!

Dacă şi tu crezi căcofetăriile nu trebuie să aibă concediu de odihnă vara, semnează petiţia aici. Arată că îţi pasă de choux a la creme!

Foto: Cakes via shutterstock