gara_keleti

Dacă tot vizitez ”cealaltă capitală”, am trecut și pe lângă gara Keleti, ca să mă conving dacă m-a mințit și pe mine televizorul sau situația chiar e critică.

În jurul gării, marți seară era pace și prietenie, cred că am zărit vreo 20-30 de imigranți tolăniți pe jos, cu bagaje multe și care păreau să locuiască acolo provizoriu. Nu știu unde au dispărut miile de oameni despre care am auzit la TV, am înțeles că s-ar fi închis granițele dintre Serbia și Ungaria & Austria și Germania. Poate că autoritățile maghiare au situația sub control în acest moment, cert e că ungurii din Budapesta nu păreau să aibă vreo apăsare. Viața își urma cursul firesc pe ambele maluri ale Dunării, fără să fie semne că oamenii s-ar reface după vreo invazie.

Totuși, altceva mi-a atras atenția: la cele câteva sute/mii de imigranți sirieni și de alte neamuri, lângă gara Keleti erau instalate fix 7 toalete ecologice. ȘAPTE. Nu intru în alte discuții, dar aș înțelege de ce erau oamenii ăia supărați dacă aveau o toaletă la câteva sute de oameni. Mi-e greu să cred că au fost instalate mai multe toalete și apoi le-au luat imediat ce s-a aerisit treaba. De ce mai vorbim despre deschiderea Europei dacă ei n-au pus nici măcar niște toalete acolo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu