in Casual stuff

Cum e cu legea reclamelor la medicamente şi farmacii

shutterstock_300451889

Jale mare în agenţiile de media: farmaciile şi producătorii de medicamente nu mai pot face publicitate pe radio şi TV după cum îi taie capul.

Pentru posturile de radio, durerea va greu de suportat, din moment ce 50-60% din reclamele care se aud acum sunt la HemoroEasy (HemoroEasy face bine – haha, joacă jocuri de cuvinte), Ficat fortificat cu Fortifikat Forte şi alte chestii de înghiţit. Sunt o mulţime de pastile încadrate la suplimente nutritive, pe care le poţi cumpăra fără reţetă, şi care îşi fac o reclamă nesimţită pe radio şi TV. Publicitar vorbind, eu mă bucur că ies de pe post aceste tâmpenii făcute pe genunchi, pline de jocuri de cuvinte.

În ceea ce priveşte farmaciile, aici e destul de simplu: s-a dat lege pentru 2 farmacii, doar că legea nu poate discrimina pe nimeni. Prin urmare, nu poate să scrie negru pe alb „Catena şi Dona” nu mai au voie să bage reclame, dar ştim cu toţii că la ele se referă. Catena cu modul lor oribil în care se folosesc de vedete, Dona cu sloganul ăla tâmp „o farmacie cum toate ar trebui să fie”. Adică cum? Scumpe? Curate? Banale? Mie mi-a plăcut că de vreo 2 ori am văzut reclamă la Dona urmată de una la Mobexpert – suntem cu toţii diferiţi, din fericire. Păi noi ca noi, dar farmaciile? De ce să fie toate la fel?

Nişte prieteni ziceau că asta o să însemne mai mulţi bani în online, eu sper doar să nu văd reclame la Catena pe bloguri.

Foto: Pharmacy via shutterstock

1 comentariu. Leave new

  • Văzusem pe la TV că legea asta a fost votată la un moment de confuzie. S-au zăpăcit aleșii între atâtea numere de legi și nu au știut ce apasă. Așa că eu nu aș spune „Hop!” până nu sar ăștia gardul.
    Dar sper să fie pe bune și să se lase de „Ești răcit cobză? Ce-ar fi să ai și diaree?” și „Pot suporta dieta cu șoșoni a cățelului dar nu pot suporta să nu știu dacă am candidoză sau infecție vaginală.” Dacă nu interzic reclamele la medicamente și farmacii, măcar să le perie puțin înainte să le dea pe post. Că deja mă ia greața când văd chestiile astea în pauzele publicitare ale unor emisiuni culinare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu