iarna_sector2

Fiind prima iarnă de când am plecat din Militari, încă descopăr lucruri noi despre locuitorii din partea asta a Bucureştilor. De pildă, la ninsorile astea două din ianuarie am avut şi eu ocazia să văd care e diferenţa dintre sectorul 6 şi sectorul 2. Dacă Militari la fiecare zăpadă lumea se ocupa mai întâi de mașina personală, iar eu eram singurul fraier care mai întâi dădea zăpada din faţa blocului şi abia apoi de pe maşină, aici e total diferit. După s-a oprit ninsoarea oamenii au ieşit (sau au plătit pe cineva să iasă), au dat zăpada cu simţ de răspundere, au ajuns la asfalt, iar apoi au plecat unde aveau treabă, pe jos.

În Militari era fix invers. Se făcea slalom printre nămeţi până la maşină, care era mai apoi deszăpezită şi fiecare pleca la muncă. Fără să-i pese cuiva cât de greu se ajungea în scara blocului. E drept că pe aici am văzut în fiecare zi maşinuţe de-alea mici care intră printre blocuri şi dau zăpada, pe când în sectorul 6 e o problemă cu bulevardele mari, ce să vorbim de străduţe?

Din păcate, vine perioada aia nasoală, în care se deszăpezesc maşinile, şi am senzaţia că la acest capitol lucrurile sunt la fel indiferent de sector: cei mai mulţi dau zăpada înapoi pe şosea.

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu