in Casual stuff

Mi-am amintit de ce prefer să merg mereu cu maşina

shutterstock_302410733-[Converted]

Zilele astea am tras Hoimobilul pe dreapta. Sunt nămeţi mari, iar la mine pe stradă e greu cu parcarea şi vara, ce să mai vorbim de iarnă, când mai sunt şi grămezi de zăpadă îngheţată pe trotuare. Plus că se parchează greu prin tot oraşul, aşa că am ales variante alternative.

Ocazie cu care mi-am adus aminte de ce detest să merg cu taxiul. Nu, nu e vorba de modul în care conduc şoferii de taxi, în niciun caz nu e vorba de bani (aud des placa cu „ce, n-ai 15 lei să dai pe taxi de ai venit cu maşina?”), şi nici de faptul că multe din maşinile alea sunt obosite şi murdare. Nu, e mult mai simplu:

 1. Când ai mai mare nevoie de un taxi pur şi simplu nu găseşti. Zilele trecute era super ger, aşa că am încercat să găsesc un taxi. Pe telefon nicio şansă, pe aplicaţii la fel, aşa că m-am dus în staţie la Obor, cu gândul că găsesc ceva acolo. 30 de minute am stat şi am îngheţat de frig, timp în care căutam şi pe telefon. Erau 3 taxiuri acolo dar…
 2. Taximetristul n-avea chef de cursă. Nu era nici lungă nici scurtă, doar că era de mers prin aglomeraţie, pe la ora 18:00. Aşa că au preferat să stea pe loc pe banii lor decât să meargă pe banii mei. Unul a fost generos şi mi-a zis că mă duce doar până la Baba Novac şi că mă lasă acolo, că el are treabă în Berceni.
 3. Uneori cursa e foarte scurtă, aşa că nu te ia nimeni. Sunt momente în care e super frig sau plouă torenţial, aşa că vrei să iei un taxi. Dar pentru o cursă de 4-5 lei nu te ia nimeni. Sigur, poate că sunt 2 staţii de mers pe jos, dar dacă te grăbeşti şi nici nu vrei să îngheţi, trebuie să găseşti o soluţie. Când faci comandă telefonică sau prin aplicaţie te duc, dar oricum se uită urât sau te boscorodesc.

Ok, şi dacă nu e taxi?

Uber? Timpi tot mai mari de aşteptare, nu te ajută în orice situaţie. Acum vreo săptămână am plecat de la Simbio cu gândul că prind un taxi în stradă. Am luat ţeapă, aşa că am zis să încerc şi la UBER. Timpul estimat era de 12-15 minute. Ajungeam pe jos mai repede (dar îngheţat).

Metrou? Sigur, dacă nu pleci la aceleaşi ore cu corporatiştii. Norocul meu e că am ceva skilluri de contorsionist, că n-aş fi reuşit să mă urc în metrou la Victoriei nici până acum. Apropo, cam câte milioane de oameni lucrează în Pipera? Că am senzaţia că toţi corporatiştii ăştia au jobul acolo şi casa în Berceni, aşa de plin e între cele două staţii.

Tramvai? La fel de pline ca întotdeauna, deşi am senzaţia că RATB a tot cumpărat tramvaie în ultimii ani. La fel şi cu autobuzele sau troleibuzele. Nu zic de jeg, mirosuri şi hoţi, ci de nevoile astea minimale: să te poţi deplasa din punctul A în punctul B într-un timp util fără să te înghesui.

Şi-atunci cum să nu ţii mereu volanul în braţe? Zău că mi-aş dori să mai las maşina acasă, dar în acest moment nu am alternativă care să-mi ofere aceleaşi servicii.

Foto: Taxi via shutterstock

2 comentarii. Leave new

 • Haha…acum cîteva zile un coleg blogger, Dorin Lazăr pre numele său, făcea apologia transportului în comun în Brașov…poate ar trebui să vă întîlniți la o bericioaică =)))))))

  Răspunde
 • Ratb ratb dar platim si noi calatorii ? Cand urc in autobuz jur ca sunt singurul care plateste (desi sunt pensionar si teoretic am gratuitate , sunt tanar si muncesc deci pot plati) .
  Scapi repede de taxi , cea mai buna solutie este urmatoarea : daca stau in statie deci sunt liberi , deschizi usa intrii si ii dai mai mult decat stii ca face cursa (dristor mega mall este 6-7 lei ii dau direct 15 ) si tace din gura , daca faci plangere telefonica la companie le blocheaza tableta si nu mai pot lua comenzi (nu au voie sa refuze clienti)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu