O intamplare ciudata...foto Adi Bulboaca. 3

Săptămâna trecută am ajuns din nou la Teatrul Naţional, de data asta la Sala Pictura. Ocazia s-a ivit odată cu avanpremiera celui mai nou spectacol semnat Bobi Pricop, „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”. Emilian Oprea, Ana Ciontea, Rodica Ionescu, Carmen Ungureanu şi Ciprian Nicula – un nume despre care nu ştiam mare lucru. Am mers mai mult din curiozitate, îmi doream să-l văd pe Emilian Oprea pe scenă după ce m-a surprins în „De ce eu?„. Doar că de data asta surpriza a venit din altă parte.

Ciprian Nicula îmi părea cunoscut din vedere. Aveam senzaţia că l-am întâlnit pe la Ideo Ideis în gaşca de tineri actori care susţin atelierele de dimineaţă. Pe urmă m-am gândit că n-are cum să fie el, tipul de la Alexandria părea taciturn şi introvertit, un pic prea sfios pentru a juca un rol principal. Plus că puştiul de pe scenă era bun de tot. Abia după ce am verificat de două ori m-am convins că sunt una şi aceeaşi persoană. Ce-i drept, pe scenă îl aveam, de fapt, pe Christopher John Francis Boone, un băieţel de 15 ani care duce povara unei minţi de geniu. Situaţia lui complică viaţa familiei Boone, iar de aici curge o poveste emoţionantă spusă din perspectiva unui joc de-a detectivul.

Textul e plin de încărcătură, genul de replici pe care stai şi le analizezi multe secunde după ce actorii de pe scenă le-au rostit. Iar în completarea întregului tablou vin videoproiecţiile special create de Dan Adrian Ionescu şi Mizdan pentru acest spectacol. E excelent modul în care tehnologia are un aport atât de important pe o scenă de teatru total lipsită de decor. Sala Pictura are un soi de perete de sticlă în care spectatorii se oglindesc aproape perfect, însă chiar şi cu aceste efecte s-au jucat producătorii videourilor. În sfârşit am simţit şi eu că Teatrul Naţional a intrat în secolul 21, chiar dacă au mai avut „accidente” de acest gen precum Distopie.Shakespeare.Remix.

Rezultatul mi se pare foarte rotund, cum se mai zice prin teatru. Spectacolul ăsta e un tot unitar şi merită să-l vedeţi măcar o dată. Mie mi-ar plăcea să-l mai prind pe la vreun festival, sau poate tot la TNB.

Următoarea reprezentaţie are loc marţi, 16 februarie, însă biletele s-au terminat deja. Aşa că ar trebui să vă grăbiţi şi să luaţi de acum bilete pentru marţi, 24 sau miercuri, 25 februarie, de la ora 20:00. Le găsiţi pe MyStage.ro la 44 de lei.

Foto: Adi Bulboacă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu