art_Safari poza

Între 5 şi 15 mai are loc Art Safari – cea mai mare expoziţie de artă din România. Este la Palatul fostei Societăţi de asigurări Dacia – România, pe Lipscani, chiar vis-a-vis de BNR. Aici va avea sediul Pinacoteca Bucureşti. Însă până se deschide Pinacoteca, aveţi ocazia să vedeţi o mulţime de lucrări venite în premieră în România. 5 colecţii private expuse în premieră, 350 de opere Dada şi peste 60 de galerii de artă care au adus lucrări aici.

Am trecut în seara asta puţin la turul rezervat presei şi am zărit o mulţime de lucrări interesante. Evident, îmi propun să ajung într-o altă zi ceva mai liniştită şi să studiez în tihnă, ceea ce vă recomand şi vouă. Astăzi era mare agitaţie, o grămadă de VIPuri prezente, televiziuni, presă, mai greu să te concentrezi pe picturi. 

Clădirea e şi ea foarte frumoasă, până acum ceva timp a fost un sediu BCR. Însă Primăria a făcut un schimb, a dat terenul pe care se află turnul Bancorex şi încă vreo 6 milioane de euro şi a primit clădirea asta în schimb. Încă sunt vizibile urmele a 50 de ani de comunism + 25 de capitalism, însă holul central s-a păstrat şi e spectaculos. Aveţi mai jos o imagine.

Biletele sunt 50 de lei, însă merită să daţi banii ăştia, mai ales dacă alocaţi 3-4 ore pentru vizitare. Mai multe detalii pe site.

13129397_276943179308811_624666974_n